17
Kitas

Vilniaus tarptautinė mokykla

Su Delfi kalbėję Vilniaus privačių mokyklų atstovai papasakojo, kuo jos skiriasi tarpusavyje ir nuo valstybinių mokymo įstaigų. Pateikiame bene žinomiausių įstaigų sostinėje palyginimą.

Tarptautinė Amerikos mokykla (AISV) Vilniuje

Pirmoji Vilniuje įkurta tarptautinė mokykla siūlo išsilavinimą vaikams nuo darželio iki paskutinės klasės. Pamokos joje vyksta anglų kalbą, tad mokiniams paprasčiau persiorientuoti vykstant toliau mokytis ar studijuoti užsienyje. Mokykloje mokosi ne tik lietuviai, bet ir vaikai iš daugiau nei 30 užsienio šalių.
Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje

Priėmimų vadovė Danguolė Kiznienė pasakojo, kad mokyklos klasėse yra daugiau darbuotojų ir mažiau vaikų, nei kitose. „Investuojame į modernią švietimo aplinką – šiuolaikiškas sporto sales ir aikštynus, modernias IT priemones – visus mokinius pradinėse klasėse aprūpiname planšetiniais kompiuteriais, diegiame naujausią įrangą klasėse, pavyzdžiui, išmaniąsias lentas. Skiriame didelį dėmesį mokinių gerai savijautai užtikrinti. Tai apima vaikų socialinę, emocinę, fizinę sveikatą, fizinį ir psichologinį saugumą, taip pat bendruomeniškumo puoselėjimą, sėkmės ir tikslų siekimo įgūdžių formavimą. Pagarba mokiniui bei puikūs mokinių ir mokytojų santykiai – didžiausia mokyklos vertybė“, – kalbėjo mokyklos atstovė.

Ji pabrėžė, kad AISV bene labiausiai tarptautinė mokykla šalyje. Ji siūlo daugiausiai Tarptautinio bakalaureato pasirenkamųjų dalykų daugelyje geriausių pasaulio mokyklų iš visų mokyklų Baltijos šalyse.

Mokyklai suteikta trijų tarptautinių organizacijų (IB, CIS ir NEASC) akreditacija.

Kiek kainuoja? Visų mokyklos mokinių tėvams reikia mokėti 2000 eurų siekiantį kasmetinį kapitalo mokestį bei metinį mokestį už mokslą. Darželis 2–4 metų vaikams per metus kainuoja 7484 eurų. Pradinis mokymas iki 5 klasės – 16 239 eurų kasmet. 6–8 klasių moksleiviams – 17 644 eurus per metus, 9–10 klasės – 18 994 eurų, o paskutinės 11-12 klasės tėvams atsieina po 19 609 eurus per metus. Registruojantis į mokyklą prašoma sumokėti vienkartinę 350 eurų įmoką, o vaikui patekus – 2150 eurų įnašą.

17
Kitas

Vilniaus tarptautinė mokykla

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)