Suima apmaudas ir dėl to, kad, nepaisant ir šiaip nusimatančių pirkinių gausos, vaikai būtinai įsigeidžia naujų daiktų – netgi švarkelio, nors ir pernykštis dar kaip tik, ar priešpiečių dėžutės, nors ir sena dar nė neapsitrynusi. O tie daiktai, deja, kainuoja pinigus ir kartais nemenkus.

Artėjančių mokslo metų nuotaikomis gyvena ir aštuonetą vaikų auginanti Jordan Page, bet ji sumanė, ką daryti, kad priešmokyklinis apsipirkimas nekeltų jokios panikos ir siaubo, rašo „The Sun“.

Daugiavaikė motina noriai pasidalijo savo idėjomis asmeniniame „YouTube“ kanale ir atskleidė, kaip sugeba įsitekti į biudžetą, tačiau užtikrinti, kad vaikai turėtų visut viską.

„Taip elgiamės daugybę metų, ir nusivilti dar neteko“, – patikina J. Page ir tuojau pat suintriguoja.

Pirmas darbas, kurį, anot jos, privalu padaryti, – tai apsibrėžti, kiek pinigų teks skirti kiekvienam vaikui. Paprastai skiriama suma priklauso nuo vaiko amžiaus.

„Sudarome vaikams reikalingų daiktų sąrašą. Tada pati leidžiu jiems rinktis, tačiau jie žino, kad jei už pasirinktas prekes mokėtina suma viršys numatytą biudžetą, pinigus teks krapštyti iš savo piniginės“, – aiškina moteris.

Kiekvienam vaikui numatytus pinigus J. Page sudeda į atskirus vokus ir įteikia kartu su mokyklinių reikmenų sąrašu. Štai čia ir baigiasi jai tenkantys su priešmokykliniu apsipirkimu susiję rūpesčiai, kadangi visą atsakomybę perima pinigų ir sąrašą turintis vaikas.

Vaikai patys turi sugalvoti, kam išleisti skirtuosius pinigus, be to, jie gali apsispręsti, kad tiks ir kuris nors pernykštis daiktais, jeigu didesnę sumą nori skirti kažkam kitam, tarkim, mokykliniams batams.

Mama suteikia vaikams pakankamai laiko, todėl jiems be jokios skubos pavyksta apžiūrėti įvairių parduotuvių siūlomą asortimentą. Atminkite: skirti pakankamai laiko parduotuvių internetinių svetainių naršymui labai svarbu!

Žinoma, niekas neatima iš mamos teisės pakreipti vaiką tinkama linkme, jeigu ji pastebi, kad vienam daiktui vaikas nusprendė skirti akivaizdžiai per daug pinigų arba dėl kokių nors kitų priežasčių nesugeba paskirstyti gautos sumos.

Pavyzdžiui, J. Page duktė Priya ketvirtadalį turimos sumos buvo numačiusi skirti kuprinei, todėl mama priminė jai apie numatytą biudžetą ir apie tai, kad turima kuprinė vis dar daili ir tinkama.

Dar vienas svarbus ir vaikus motyvuojantis priešmokyklinio apsipirkimo etapas yra mokėjimas už pirkinius. Aštuonetą auginanti moteris leidžia vaikams sukrauti prekes ant prekystalio ir patiems už jas sumokėti.

Beliko pasakyti, kad šis lengvai įgyvendinamas priešmokyklinio apsipirkimo scenarijus patiko begalei sumaniosios mamos kanalą užsiprenumeravusių tėvų.

„Kaip puikiai sugebi mokyti vaikus neviršyti biudžeto. Šios gyvenimo pamokos atrodo ypač smagiai“, – parašė viena J. Page „YouTube“ kanalo prenumeratorė.

„Gerai, kad vaikai mokosi savarankiškai apsipirkti. Šie įgūdžiai labai pravers ateityje“, – parašė kita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją