Pasirenkant karališkus standartus atitinkančią mokyklą, turi būti atsižvelgiama į tokius veiksnius kaip mokymo programa, dėstytojai, pati įstaiga, jos požiūris, vertybės. Mokykla taip pat turi būti netoli Kensingtono rūmų – Kembridžo ir Londono karališkos rezidencijos namų. Be to, reikia apsvarstyti saugumo klausimą.

Karališkosios poros laimei, princas George‘as taip gerai pritapo pasirinktoje mokykloje, kad prie jo prisijungė ir jaunesnioji sesuo. Jų trečiasis vaikas, princas Louisas, šiuo metu yra per mažas mokyklai, tačiau manoma, kad jis labai greitai prisijungs prie savo brolio ir sesers.

Elitinėje mokykloje kartu su princu ir princese mokosi 600 vaikų

Princas George‘as ir princesė Charlotte lanko privačią pradinę „Thoma‘s Battersea“ (https://www.thomas-s.co.uk/thomass-battersea/ ) mokyklą. Mokykla, įsikūrusi pietvakarių Londone, yra vos už kelių minučių kelio automobiliu nuo Kensingtono.

Šioje elitinėje mokykloje mokosi 600 mokinių. Į ją priimami berniukai ir mergaitės nuo 4 iki 13 metų. Mokyklos šūkis yra „Būk malonus“.

Princas ir princesė mokosi tos pačios britų nacionalinės mokymo programos kaip ir kiti mokyklos vaikai visoje šalyje. Tai apima tradicinius dalykus, tokius kaip anglų kalba, matematika ir mokslas.

Taip pat šioje mokymosi įstaigoje yra galimybė išmokti prancūzų kalbą ir dalyvauti daugelyje mokyklų būrelių. Mokykla iš viso gali pasigirti savo įspūdingais 60 vaikų užsiėmimo klubų. Taigi, George‘as ir Charlotte gali išbandyti bet ką: nuo dziudo iki sodininkystės. Kai princas George‘as pradėjo lankyti mokyklą, jis kas savaitę lankė baleto pamokas. Princesė Charlotte taip pat mėgsta šokti. Jie taip pat gali prisijungti prie diskusijų ir viešojo kalbėjimo klubų – tai neabejotinai padės jiems pasiruošti karališkoms užduotims vėliau.
Princesė Charlotte

Šią mokyklą 1971 m. įkūrė aktorė Joanna Thomas. Ji yra viena iš keturių paruošiamųjų mokyklų, priklausančių „Thomas” Londono dienos mokykloms. Buvę studentai yra tokie kaip modelis Cara Delevigne ir dainininkė Florence Welch. 2021 -ieji mokyklai yra išskirtiniai metai, ugdymo įstaiga švenčia savo 50 -metį.

Anot žurnalo „Vanity Fair“, septynmetis princas labai mėgsta šią mokyklą. „Jis yra labai populiarus ir turi daug draugų, o apie tai, kas jis yra, nerimaujama labai mažai“, – sakė vienas iš tėvų iš „Thomas‘s Battersea“ mokyklos.

Jaunasis princas puikiai atskleidė save kaip pradedantis sportininkas, o tai tik padidino George‘o populiarumą mokykloje. Jo bendraamžiai jį taip pat saldžiai pravardžiavo „PG“ – tai trumpesnė ir lengvesnė princo George‘o vardo versija. Kai kurie klasės draugai netgi pradėjo jį vadinti „PG Tips“, o tai yra linksmas linktelėjimas populiariam britų arbatos prekės ženklui.

Charlotte mokykloje taip pat vadinama kitu vardu: pilnas princesės Charlotte vardas nėra naudojamas mokykloje, o šešiametė tiesiog žinoma kaip Charlotte.

Princesės užduotys mokykloje gerokai skiriasi nuo princo George‘o. Kate atskleidė, kad didysis brolis George‘as pavydėjo Charlottei dėl šios priežasties per pirmąjį karantiną – kai karališkoji pora mokė savo vaikus namuose.

„Džordžas labai susinervina, nes nori įgyvendinti sesers projektus – nes gaminti tokius dalykus kaip sumuštiniai su vorais yra kur kas šauniau, nei atlikti kruopščius raštingumo darbus“, – sakė kunigaikštienė interviu „This Morning“.

Ugdymo kaina prieinama ne kiekvienam

Išleisti vaiką į „Thoma‘s Battersea“ kainuoja 18 915 svarų sterlingų per metus. Be to, princo George‘o mokyklos mokesčiai per trejus metus taip pat padidėjo. Perėjimas iš žemesnės į parengiamąją mokyklą reiškia, kad jo išsilavinimas papildomai išaugo nuo 6 655 svarų sterlingų iki 7 520 svarų už semestrą.

Tačiau princas Williamas ir Kate gauna specialią nuolaidą princesei Charlottei, nes ji yra antras šeimos vaikas, įstojęs į šią mokyklą. Ši nuolaida bus taikoma ir mažajam princui Louisui, jeigu jis taip pat prisijungs prie „Thoma’s Battersea“. Jo mokesčiai pirmuosius trejus metus kainuotų 6 325 svarus sterlingų – tai yra 330 mažiau nei kainavo princo George‘o mokslai.

Į šiuos mokesčius neįskaičiuotos papildomos išlaidos, tokios kaip princo George‘o ir princesės Charlotte uniformos. „Thomas‘s Battersea“ moksleiviai privalo dėvėti tamsiai raudoną ir raudoną juostelę, kurioje yra mokyklos logotipas – raudonas vienaragis, skaitantis knygą. Apskaičiuota, kad mokyklinė apranga vienam mokiniui kainuoja 550 svarų sterlingų ir yra parduodama tiktai „Perry Uniform“.

Mokėdami tokius didelius mokesčius už mokslą, nenuostabu, kad šią mokyklą lankantys vaikai yra kilę iš labai turtingų ir įtakingų šeimų.
Karališkosios šeimos nariai

Pricai Williamas ir Harry mokėsi internatinėse mokyklose

1985-aisiais princas Williamas lankė Mynor vaikų darželį Noting Hill, Londone. Po to jis lankė „Wetherby School“, o vėliau perėjo į prestižinę „Ludgrove Prep“ mokyklą Vokingame, Berkšyre. Velionė motina princesė Diana nemėgo internatinių mokyklų ir iš pradžių buvo labai nusiminusi, kad išleido Viljamą į šią mokyklą. Tačiau savaitgaliais ji visada lankydavo ne tik Williamą, bet ir vėliau prisijungusį Harry.

Dabartiniai Ludgrove mokyklos mokesčiai yra didesni nei „Thoma’s Battersea“ ir kainuoja apie 9420 svarų sterlingų semestrui. Berkshire berniukų mokykla dažnai yra vartai į prestižines vidurines mokyklas, tokias kaip Harrow, Radley ir Eton.

Visus vidurinės mokyklos metus Williamas lankė išskirtinę berniukų internato mokyklą – Etono koledžą, kainuojantį 42 501 svarų sterlingų per metus. Čia jis mokėsi biologijos, istorijos ir geografijos. Tai nutraukė karališkąją tradiciją, nes Vindzoro rūmų vyrai paprastai lankė Gordonstoun mokyklą Škotijoje. Eton mokykloje būsimasis Anglijos karalius taip pat žaidė vandensvydį ir futbolą.

Williamas baigė studijas Sent Endruso universitete, kur susitiko su būsima žmona ir įgijo geografijos magistro laipsnį.

Princas Harry visada prisipažino, kad kovojo su akademiška aplinka, ypač vaikystėje, kol atrado savo pašaukimą kariuomenėje.

Kaip ir jo didysis brolis, Haris lankė darželį Jane Mynors ir parengiamojoje Wetherby mokykloje Londone.

Haris taip pat patraukė į tas pačias Ludgrove ir Eton mokyklas.

Etone dėl sporto pamišęs Haris buvo nepralenkiamas regbio aikštelėje ir baseine, žaidžiant vandens polo.

Po pertraukos metų Australijoje ir Lesote Haris atsidūrė trokštamoje vietoje Sandhursto karališkojoje karo akademijoje, kur jam patiko įspūdingi „Apache“ piloto mokslai, o tai yra vienas sunkiausių ir sudėtingiausių vaidmenų kariuomenėje.

Kunigaikštienė Catherine mokėsi vietinėje privačioje mokykloje „St Andrew‘s“ Pangborne, Berkšyre. Vėliau Kate įstojo į „Marlborough“ koledžą Viltšyre, prieš baigdama „St Andrews“ universitetą.
Karalienė Elžbieta II

Princo Charleso išsilavinimas vyko tradiciniu karališku keliu, Anglijos karalienę mokė guvernantė

Charlesas lankė kelias internatines mokyklas. Jis pradėjo mokytis „Hill House“ mokykloje Londone, bet būdamas aštuonerių perėjo į Cheam mokyklą. Tai seniausia Anglijos privati mokykla, ją lankė ir Charleso tėvas princas Phillipas. Studentams, kurie mokykloje praleidžia iki penkių dienų ir naktų per savaitę, mokesčiai už mokslą „Cheam“ kainuoja daugiau nei 9 000 svarų sterlingų per metus.

Velso princas vėliau persikėlė į Gordonstoune – kitą mokyklą-internatą Škotijoje. Charlesas mokėsi matematikos, anglų kalbos, anglų literatūros, lotynų, prancūzų kalbų ir istorijos. Jo broliai princas Andrew ir princas Edwardas taip pat mokėsi Gordonstoune, kol princesė Anne lankė Benendeno internatinę mokyklą Kente.

Princas buvo pirmasis įpėdinis, įgijęs universitetinį laipsnį ir įgijęs menų magistro laipsnį Kembridže. 1971 m. Įstojo į Didžiosios Britanijos ginkluotąsias pajėgas.

Karalienė ir jos velionė sesuo princesė Margaret nelankė mokyklos. Vietoj to, kaip tuo metu buvo įprasta, jas mokė privačios guvernantės.