Bananai pagerins nuotaiką

Bananai yra vieni iš produktų, galinčių turėti ypač teigiamą poveikį moterims per menstruacijas. Juos vartojant, kūno audiniai ne taip gausiai kaupia vandenį. Nuo bananų gali pagerėti nuotaika, kadangi šie vaisiai keičia serotonino lygį. Bananai taip pat lengvina miego sutrikimus.

Brokoliai – pilvo pūtimui sumažinti

Moterys neretai skundžiasi, kad per mėnesines pučia pilvą, apima sunkumo jausmas. Bent minimalų šio reiškinio poveikį yra patyrusi, ko gero, kiekviena, todėl svarbu pranešti, kad renkantis daržoves, kuriose gausu ląstelienos, ši problema gali kankinti mažiau. Vienos iš tokių daržovių – brokoliai. Jie ne tik gali sumažinti pilvo pūtimo efektą, bet ir padėti kovoti su nuovargiu, kuris tomis dienomis taip pat gali padidėti.

Kiaušiniai – nuo PMS simptomų

Virti kiaušiniai

Užėjus priešmenstruaciniam sindromui (PMS) prasideda išties nepavydėtinas metas. Laimei, egzistuoja tam tikras maistas, kurį vartodamos moterys gali tikėtis, kad pasireiškiantys simptomai sumažės, ir taip tikrai nutinka. Koks gi tai maistas? Ogi kalcio ir vitamino D turintys produktai, kaip antai kiaušiniai.

Lašiša taip pat duos naudos

Lašišos kepsniai su garstyčiomis ir medumi

Vienas iš produktų, be jokios abejonės sumažinantis per menstruacijas užeinančius skausmus, yra lašiša. Teigiamą poveikį lemia omaga 3 riebalų rūgštys, kurių lašišoje išties gausu.

Alkoholiui privalote tarti „Ne“

Galbūt ne visos moterys žino, kad alkoholis gali gerokai pabloginti savijautą per menstruacijas. Kaip rašoma portale medicaldaily.com, piktnaudžiaujant alkoholiu mėnesinės gali tapti nereguliarios. Gal manote, kad tokia tikimybė siejama tik su itin gausiu alkoholio vartojimu? Deja, yra kitaip. Net ir nedideli alkoholio kiekiai daro poveikį menstruacijų ciklui. Dar būtina paminėti, kad nuo alkoholio gali paūmėti per mėnesines užeinantys skausmai ir pagausėti kraujavimas.

Gazuotų gėrimų derėtų privengti

Coca cola

Prasidėjus mėnesinėms gazuotų gėrimų geriau atsisakyti, nes nuo jų, kaip rašoma portale byrdie.com, gali imti pūsti pilvą. Taigi, gazuotą vandenį tomis dienomis derėtų pakeisti pačiu elementariausiu.