1. Meniški stalo kilimėliai

Senus ir nuobodžius stalo kilimėlius pakeiskite į įdomesnius ir meniškus. Pavyzdžiui, internete galite atsisiųsti ir apsispausdinti stalo kilimėlį, kurį pavalgius galima sulankstyti į lėktuvėlį. Toks kilimėlis gali būti smagus apdovanojimas vaikui už tai, kad jis išbandė naują patiekalą ar pabaigė visą jam pateiktą maisto porciją.

2. Žaidimas: kas aš esu?

Vandens stiklinės apačioje priklijuokite gyvūno lipduką ir žaiskite „Taip/Ne“ žaidimą. Tam, kad sužinotų, koks gyvūnas slepiasi ant vandens stiklinės dugno, vaikas pakeldamas stiklinę ir parodydamas jums lipduką – gurkšnoja. Kiekvienas išgertas gurkšnis leidžia užduoti kitą klausimą, kol galiausiai pasigirsta teisingas spėjimas.

3. Atsistok! Atsisėsk!

Pasyvioms veikloms pagyvinti įveskite raktinių žodžių žaidimą. Pavyzdžiui, žiūrėdami televizorių klausykite, kada bus ištartas raktinis žodis. Jį išgirdę, greitai šokite aukštyn. Greičiausiam padovanokite simbolinį prizą. Šį žaidimą galite kartoti daugybę kartų.

4. Diagramos, padedančios matuoti maisto porcijas

Norėdami įsitikinti, kad jūsų vaikas maitinasi subalansuotai, stebėkite maisto porcijų dydžius. Palengvinimui yra sukurtos specialios, vaikams skirtos maisto porcijų diagramos. Jos padeda įvertinti, ar skirtingo amžiaus vaikams skiriate tinkamą įvairių maisto grupių kiekį. Tai padeda ir vaikams suprasti maisto porcijų dydžio svarbą.

5. Spalvoti popierėliai

Naudokite skirtingų spalvų lipnius popierėlius linksmiems lobių paieškos žaidimams. Išklijuokite lipnius popierėlius įvairiose namų vietose ir skirkite vaikams taškus už skirtingų spalvų popierėlių suradimą. Taip pat galite pasiskirstyti komandomis ir rinkti tik priešininko spalvos popierėlius, daugiausiai surinkę per nustatytą laiką – laimi.

6. Paslaptingos sėklos

Vaikams patinka auginti augalus – ypač jei gali suvalgyti tai, ką užaugino. Norėdami dar labiau sudominti – iš anksto nesakykite, kokį augalą sėjate. Tėveliams pasiruošimui reikės: vazonų, dirvožemio ir sėklų, vaikams reikės: kantrybės!

7. Pasiruošt, dėmesio, marš!

Rasti laiko pusryčius valgyti kartu su šeima gali būti iššūkis. Galite pabandyti sutaupyti šiek tiek laiko, jei viską, kiek įmanoma, net ir stalą, pasiruošite iš vakaro. Kai ateis metas pusryčiams, teliks tik valgyti.

8. Šok kaip žvaigždė

Šokiai yra puikus būdas pagerinti koordinaciją, išmokti ko nors naujo ir aktyviai praleisti laisvalaikį. Pasirinkite šokių rutiną, atsispausdinkite judesius ant popieriaus lapo, leiskite savo vaikui juos išmokti. Vėliau popieriaus lapą paslėpkite ir patikrinkite, kiek jūsų vaikas išmoko judesių.

9. Tyrinėtojo kortelė

Tyrinėtojo kortelė – lojalumo kortelė įvairiems maisto produktams valgyti. Atsisiųskite internete arba pasigaminkite patys kortelę, kurioje kiekvieną kartą suvalgius kažką iš pavaizduotų maisto produktų – juos išbraukite arba kitaip pažymėkite. Kai visi kortelės punktai bus surinkti, jūsų vaikas gali ją iškeisti į pasirinktą smagią veiklą.

10. Skanūs ledo kubeliai

Kad vanduo teiktų daugiau džiaugsmo, suteikite jam skonio ir spalvos. Pavyzdžiui, užšaldykite vandenį su smulkintais vaisių gabalėliais. Valio!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)