Kaip rašoma, tinklalapyje mama-likes.ru, taikydami šias taisykles, tikėtina, kad pamiršite bemieges naktis visam laikui.

Kūdikis turi miegoti tik ant nugaros

Tai, anot mediko, vienintelė saugi poza, kuri nekelia rizikos kūdikio sveikatai.

Kūdikio lovelėje neturi būti pagalvėlių, minkštų žaislų

Bet koks minkštas daiktas gali būti pavojingas ne tik kūdikio sveikatai, bet ir gyvybei. Jo lovoje turi būti tik kietas čiužinys.

Prieš miegą kūdikį geriau suvystyti

Tai, anot mediko, yra geriausias būdas, kad net ir didžiausias nenuorama užmigtų. Tiesa, suvystyti reikia taip, kad kūdikis jokiais būdais negalėtų ištraukti nei kojos, nei rankos. Geriausiai tam tinka specialūs miego maišai.

Kūdikiai neturi miegoti kartu su tėvais vienoje lovoje

Kaip sako amerikietis gydytojas, iki 9-10 mėnesių jis nerekomenduoja miegoti vienoje lovoje su vaiku dėl jų pačių saugumo. „Pavargę ir išsekę tėvai miega pakankamai giliai ir gali nepastebėti, kaip kūdikis įsispraus į pagalvę ir nutiks nelaimė“, – teigė specialistas.

Iki 6 mėnesių kūdikio lovelė turi stovėti tėvų miegamajame

Tai ne tik gali apsaugoti kūdikį nuo staigios kūdikių mirties sindromo, bet ir yra patogu tėvams. Kai kūdikį reikia pamaitinti, nereikia toli eiti.

Negalima kūdikio guldyti miegoti ant suaugusiųjų lovos, sofos ar krėslo

Kai kurios mamos, pamaitinusios kūdikį savo lovoje, palieka jį ten toliau saldžiai miegoti. Gydytojo manymu, tai neturėtų būti praktikuojama. Visų pirma dėl to, kad kūdikis gali nusiristi nuo lovos ar sofos ir susižaloti. Visų antra – vėlgi jis gali įsprausti savo nosį į pagalvę ar kokį užklotą ir uždusti.

Kiek galima ilgiau reikia maitinti kūdikį krūtimi

Daugelis mokslininkų jau seniai įrodė, kad tai naudinga ne tik sveikatai, bet ir kūdikio emocinei raidai.

Kambaryje, kur miega kūdikis, turi būti atitinkamas mikroklimatas

Kad kūdikis ramiai miegotų, reikia sudaryti jam tam tikras sąlygas. Temperatūra kambaryje turi būti ne aukštesnė nei 20-22 laipsniai šilumos, o drėgmės santykis – 50 proc. Be abejo, tame kambaryje negalima rūkyti, deginti aromatinių žvakių ar smilkalų, kurti židinio. Anot mediko, bet koks pašalinis kvapas kūdikio miegą gali padaryti neramų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)