Šiais laikais vos trečdalis tėvų, auginančių vaikus iki 5 m. amžiaus, vakare sudainuoja jiems lopšinę, parodė tyrimas. Be to, dauguma šių tėvų yra 45 m. amžiaus ar vyresni, o tai rodo, kad jaunesni tėvai užmiršta šį gražų muzikinį vakaro ritualą.

Kita vertus, daug tyrimų rodo, kad girdėdami dainuojamas lopšines vaikai dvigubai greičiau nurimsta, nei tada, kai su jais kalbamasi. Moksliškai įrodyta – lopšines girdėję vaikai vėliau geriau mokosi, emociškai būna stabilesni, teigia Jungtinės Karalystės Neurofiziologinės psichologijos instituto direktorė Sally Goddard-Blythe.

Nesvarbu, ar jūsų balsas kaip Celine Dion, ar nepasižymi dideliu išskirtinumu, vakarais skirkite tris–penkias minutes lopšinei. Jei vaikas užmigs greičiau nei visada, tai bus irgi jūsų nuopelnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)