Vis dėlto jei nuolat tenka keltis iš lovos, nes naujasis šeimos narys vis nubunda ir verkia, žinokite, kad tai gali būti geras ženklas, rašoma tinklalapyje mirror.co.uk. Bristolio universitete atlikto tyrimo iniciatoriai tikina, kad nuo nemigos paakiuose jums išryškėję ratilai iš tiesų gali būti šio to verti.

Kūdikiai, kurie nesugeba išmiegoti visą naktį, bent karto nenubudę, anot mokslininkų, paprastai vėliau būna sumanesni nei tie, kurie mėgsta pasnausti.

Tokiomis įžvalgomis pasidalijo portalo „Buzzfeed“ kalbintas universiteto profesorius Peteris Flemingas, besigilinantis į kūdikių sveikatos ir raidos psichologijos problemas.

Profesorius daro prielaidą, kad miegojimas trumpiau nei ištisą naktį ir intelektiniai pasiekimai gali būti tarpusavyje susiję.

„Žmonių kūdikiai „neužprogramuoti“ ilgai miegoti, – aiškino jis. – Tai jiems nėra sveika, be to, nesama jokių įrodymų, kad ilgai trunkantis netrikdomas kūdikių miegas turi kokių nors pranašumų, nors galbūt tai ir ne labiausiai tėvus džiuginanti žinia.“

P.Flemingas pridūrė, kad kūdikiai paprastai miega dieną, o nuo 18 val. iki maždaug vidurnakčio jie labiausiai linkę būdrauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)