Šiuo nėštumo laikotarpiu dažnai aplanko mintis, ar tik šiandien negims kūdikis. Gimdymo datą medikai numatė, tačiau negali būti 100 proc. tikras.

Taigi, visą trečią nėštumo trimestrą galite laukti gimdymo arba susidaryti darbų šiam laikotarpiui sąrašą.

Štai 7 punktai, kuriuos patariama atlikti iki kūdikio atėjimo į šį pasaulį:

1. Skirkite pasimatymus partneriui, susitikinėkite su draugais

Kai gims kūdikis, neturėsite laiko išeiti iš namų. Jūsų dienos suksis aplink mažylį ir tikrai bus akimirkų, kai pasiilgsite bendravimo su žmonėmis.

Trečią nėštumo trimestrą skirkite romantinius pasimatymus partneriui, eikite susitikti su draugais. Galite pasimatymą paskirti net pati sau. Kodėl ne? Nueikite į žavią kavinę, suvalgykite gardų desertą, renkite iškylas gamtoje, vakarienes žvakių šviesoje – gyvenkite džiugų, visavertį gyvenimą.

2. Susikraukite į krepšį daiktus, kuriuos vešitės į ligoninę

Jei dar nesusikrovėte daiktų į ligoninę, pats metas tai padaryti.

Kai prasidės sąrėmiai, neturėsite laiko krautis daiktų, tikrinti, ar viską susidėjote. Jus bus apėmęs jaudulys, džiaugsmas, šiek tiek panikos. Iš anksto susikraukite į tinkamo dydžio krepšį visus gimdymo metu ir po jo prireiksiančius daiktus. Krepšyje turi būti švarių drabužių pamaina jums pačiai, drabužėlių naujagimiui, kosmetikos reikmenų jums, apklotėlių kūdikiui ir pan. Nepamirškite švarių rankšluosčių.

3. Pasirinkite pediatrą

Ar jau nusprendėte, pas kokį pediatrą lankysitės su kūdikiu?

Trečias nėštumo trimestras – tinkamas metas pasirinkti gydytoją, pas kurį prireikus kreiptumėtės su mažyliu. Kai pagimdysite, pasipils daugybė naujų užduočių. Kai išeinant iš gimdymo namų seselė primins, kad po poros savaičių pasirodytumėte pediatrui, turite būti pasirinkę specialistą.

Paklausinėkite draugų rekomendacijų, paieškokite atsiliepimų, patarimų interneto forumuose, o tada iš anksto susitikite su pasirinktu specialistu.

4. Nusipirkite liemenėlių ir patogių drabužių žindymo laikotarpiui

Atsisveikinkite su žaviomis liemenėlėmis ir dailiais drabužiais, kuriuos dėvėjote iki nėštumo. Pagimdžius gyvenimas dar ilgai nebus toks, koks buvęs. Jums reikės žindymui patogių liemenėlių, nes kūdikį krūtimi maitinsite mažų mažiausiai pusmetį.

Ne mažiau reikalingi patogūs drabužiai, nes senieji tikrai bus ankštoki, o nėščiosios drabužiai – jau per dideli. Metas apsipirkti!

5. Nusipirkite kūdikiui reikalingos įrangos

Nemažai pirmagimio laukiančių porų įsigyja drabužėlių mažyliui, o apie visa kita pamiršta. Bet juk jums reikės specialios kėdutės į automobilį, lovelės, vežimėlio, vaikštynės ir daugybės kitokių dalykų.

Žinoma, kai kurių daiktų reikės ne iš karto, tik kūdikiui paaugus. Kita vertus, kodėl nenusipirkus dabar, jei žinote, kad prireiks?

6. Išskalbkite būsimo naujagimio patalynės užvalkalus ir drabužėlius

Trečią nėštumo trimestrą, tikėtina, jau turite drabužėlių kūdikiui, antklodžių, žaisliukų. Pats metas juos praskalauti, o jei daiktai atiduoti – išskalbti. Išskalbkite ir patalynės užvalkalus, antklodes, išvalykite krepšį, į kurį dėsite daiktus ligoninei.

Kūdikių odelė labai jautri, gali pasireikšti įvairios alerginės reakcijos, bėrimai. Skalbkite su švelniomis, bekvapėmis skalbimo priemonėmis, kurios rekomenduojamos kūdikių drabužėlių skalbimui.

Šis punktas – ne pats smagiausias sąraše, kita vertus, šie darbai būtini.

7. Pasidžiaukite seksualiniu gyvenimu

Tai – proga pasidžiaugti seksualiniu gyvenimu, kuriam ateityje gali ilgai trūkti laiko. Be to, vyras šiuo laikotarpiu gali pasijusti pamirštas, nes moteris daugiausia galvoja apie nėštumą.

Savaime suprantama, kad nerimaujate, ar seksualiniai santykiai trečią trimestrą yra saugu. Iš tiesų yra daug būdų džiaugtis intymiais santykiais, yra įvairių pozų. Taigi nepamirškite ir intymaus gyvenimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)