Apie tai, kad galima susipainioti nevaisingumo statistikoje, užsiminė ir VDU Santuokos ir šeimos studijų centro vyriausioji mokslo darbuotoja prof. dr. Birutė Obelenienė. Jos teigimu, jei būtų surengta apklausa, paaiškėtų, kad moterys nebenori turėti vaikų. 
„Pavyzdžiui, Prancūzijoje darytas tyrimas atskleidė, kad moterų, norinčių turėti vaikų, sumažėjo 40 procentų. Svarstant pagalbinio apvaisinimo įstatymą buvo manoma, kad yra apie 50 tūkst. nevaisingų šeimų, ir tikima, kad visos jos supuls į klinikas, – pasidalijo ji. – Tačiau tai tiesiog iš piršto laužti skaičiai, be to, niekas nepaskaičiavo, kiek moterų tiesiog nenori turėti vaikų, todėl labai nustebino, kad pagalbos pastojant kreipiasi vos keli šimtai porų.“

Ilgą laiką žmonių klausimai apie vaikus Aistę glumino, ji nežinojo, kaip elgtis – ar pulti atvirai pasipasakoti, ar grubiai atšauti „ne tavo reikalas“, o gal išvis nereaguoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)