Šiandien per pietus vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad šis sprendimas daugiau priklauso nuo akušerių-ginekologų. „Jei akušeriai-ginekologai pasakys, kad vyrui dalyvauti gimdyme jau yra saugu, atnaujinsime šias rekomendacijas, bet kol jie tokio signalo nedavė, tol negalime nieko keisti“, – teigė ministras.

Kaip tik šiandien po pietų įvyko Lietuvos akušerių ginekologų draugijos nuotolinis valdybos posėdis, kurio metu buvo suformuluotos rekomendacijos dėl artimųjų dalyvavimo gimdyme. Šios rekomendacijos pateiktos LR Sveikatos apsaugos ministerijai.

Draugija siūlo, kol bus panaikinta karantinas, leisti dalyvauti artimiesiems gimdyme tam tikromis sąlygomis:

  • Dalyvaujama tik gimdymo metu;
  • Leidžiama dalyvauti tik vienam asmeniui;
  • Lydintis asmuo turi neturėti simptomų dėl COVID-19 infekcijos ir nebūti saviizoliacijoje dėl epidemiologinės situacijos, turi dėvėti kaukę;
  • Vykdant Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. balandžio 17 d. Nr. V-899 sprendimą, būti ištirtas dėl COVID-19 infekcijos, jam turi būti atliktas viruso SARS-CoV-2 tyrimas (tiriant PGR metodu);
  • Kiekviena akušerijos paslaugas teikianti įstaiga, dėl artimųjų dalyvavimo gimdyme priima savo įstaigos priimtą tvarką.

„Lietuvos akušerių ginekologų draugija nėra institucija, kuri priima sprendimus. Draugijos uždavinys yra teikti rekomendacijas sveikatos priežiūros institucijoms dėl akušerinės ir ginekologinės pagalbos Lietuvoje. Sprendimą turi priimti LR Sveikatos apsaugos ministerija“, – rašoma išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)