„Iš pradžių medikai man davė porą pasirinkimų. Jie sakė, kad galiu nutraukti nėštumą arba tęsti. Pirma mintis buvo, kaip galėčiau tęsti toliau, kai jau žinau, koks bus rezultatas. Bet, geriau pagalvojusi, nusprendžiau pamatyti savo mergaitę. Džiaugiuosi tokiu sprendimu. Ji neabejotinai panaši į savo tėtį. Laikas, praleistas su ja, buvo pats brangiausias. Ji buvo labai šilta ir švelni, todėl džiaugiausi, kad turėjau galimybę ją palaikyti“, – pasakojo sunkią netektį išgyvenusi mama.

Pasirinkimui gimdyti kūdikį, sergantį mirtina liga, įtakos turėjo ir kitas svarus argumentas. Moteris visada planavo žindyti savo kūdikį, todėl nutarė, kad jei vis tik vaikelis gims, savo pieną ji paaukos tiems, kam jo labiausiai reikia.

Mergytė gimė 2019 metų vasarą ir gyveno vos valandą ir 10 minučių. Visą tą laiką Alexis ir jos vyras Michaelis nepaleido mažylės iš rankų. Jau kitą dieną mama pradėjo nusitraukinėti pieną ir, nors sakė, kad procesas emociškai buvo labai sunkus, didžiuojasi, kad jai pavyko tai padaryti. „Iš pradžių buvo labai sunku, nes tai primindavo apie prarastą kūdikį, bet vėliau tapo norma. Džiaugiuosi, kad galėjau padėti kitoms mamoms ir jų vaikams“, – pasakojo moteris. Pieną ji nusitraukinėjo 7 savaites po gimdymo, kol teko grįžti į darbą. Iš viso Alexis paaukojo 33 litrus motinos pieno neišnešiotiems ir sunkiai sergantiems naujagimiams.

„Pati buvau šokiruota, kai viską suskaičiavau. Žmonės man nuolat sako, kad tai padės daugeliui kūdikių. Aš didžiuojuosi, kad man tai pavyko“, – pasakojo moteris.

Kas yra anencefalija?

  • Anencefalija yra rimtas apsigimimas, kai kūdikis gimsta be smegenų ir kaukolės dalių.
  • Paprastai jis gali būti aptiktas nuo 11-tos nėštumo savaitės, tačiau nėštumo viduryje jis tikrinamas maždaug po 20 savaičių.
  • Jis aptinkamas 0,05 proc. nėštumų.
  • Anencefalija nėra gydoma ir dauguma kūdikių, kuriems ji būna diagnozuota, miršta gimdoje arba praėjus keletui dienų po gimimo.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)