Alena Šinkar prieš dvi savaites buvo paguldyta į vieną iš Kijevo gimdymo namų dėl nėštumo komplikacijų. Ankstyvą vasario 24-os rytą ją prikėlė sprogimo garsas ir kitų moterų ligoninėje riksmai.

„Turėčiau nesijaudinti, mėginu save raminti. Žinoma, tai, kas čia vyksta – siaubinga. Gyvename tikrame pragare. Niekada negalvojau, kad kažkas panašaus gali vykti XXI amžiuje, Europos šalies sostinėje. Kad mūsų kaimynai, kuriuos visada laikėme savo broliais, gali mus užpulti.

Mačiau, kad moterys gimdė čia, tiesiog rūsyje. Jos gulėjo kraujyje, nes buvo atliekamas cezario pjūvis. Pasigirdo įspėjimai ir reikėjo bėgti žemyn, jos neturėjo laiko net pagulėti po operacijos. Tai siaubinga patirtis. Tikiuosi, kad pasaulis kažko imsis“, – pasakojo A. Šinkar.

Nepaisant visų kliūčių, naujosios mamos švytėjo iš laimės ir dėkojo geriausiam personalui pasaulyje už darbą.

„Atvykau čia pirmą karo dieną. Buvau nėščia ir vasario 28-ąją pagimdžiau sūnų. Jo vardas Markas. Čia esame saugūs, su mumis – geriausias personalas pasaulyje. Čia dirba geriausi pasaulio darbuotojai ir labai jais didžiuojamės“, – kalbėjo naujagimio Marko mama Jula.

Tuo metu gimdymo namų vadovas Dmytro Govsejevas sakė: „Didžioji mūsų komandos dalis nebuvo palikusi pastato nuo vasario 24-osios. Maždaug 70 proc. personalo nuolat būna čia. Dirbame pasikeisdami.

Vienintelis skirtumas tas, kad prasidėjus gimdymui ir išgirdus oro puolimo pavojų moterims reikia bėgti į slėptuvę.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją