Jūs – supervyras arba supermoteris

Kai gimė pirmas vaikas, iš pradžių buvo labai sunku, kartais atrodė – viskas, nebėra jėgų. Bet gimė antras, ir jūs supratote, štai dabar – tikrai viskas. Bet vis tik susitvarkėte. Ir nuo šiol jums įveikiamos visos viršukalnės.

Miegas – nuostabiausias dalykas

Ypač jeigu miegate bent pora valandų be pertraukos, o visi namiškiai pamaitinti, nuprausti, sveiki ir taip pat miega.

Pavydas – baisu

Vaikiškas pavydas išmuša pagrindą iš po kojų. Dauguma moterų žino, kaip elgtis su pavydžiu vyru, bet tiesiog suakmenėja prieš pavyduliaujantį vaiką. Kažkodėl visi tėvai nemano, kad susidurs su tokia problema: „Mūsų vyresnis vaikas žino, kaip stipriai jį mylime, niekada neįsižeis.“ Dar ir kaip įsižeis. Todėl, kad apie tėvų meilę sužinojo anksčiau, matė ją, jautė. O dabar mato, kaip visi šokinėja aplink mažą, bjaurų, susiraukšlėjusį padariūkštį, jį visai pamiršo ir nuolat siunčia pas senelę.

Jūs puikiai tvarkote šeimos biudžetą

Tik gimus antram vaikui, tėvai galutinai suauga ir ima išmintingai tvarkyti šeimos finansus. Žvelgiant atgal, nusistebi – kur buvo galima leisti pinigus? Kodėl jų nuolat trūko, juk nebuvo vaikų? Dviejų vaikų mama tiksliai žino, kas ir kokioje parduotuvėje parduodama su nuolaida, kaip pagaminti vakarienę visai šeimai už kelis eurus ir kur praktiškai nemokamai galima praleisti savaitgalį su visa šeima.

Jūs tapote diplomatu

Atsiradus antram vaikui, teks išmokti aiškinti, taikyti, ieškoti kompromisų ir mokyti viskuo dalintis – pradedant naktipuodžiu, baigiant flomasteriais, šokoladuku ir sūpuoklėmis. Be to, šaukti, barti, grasinti ir trepsėti negalite ir neturite teisės.

Jei prasikalto vienas, teks spręsti, ką daryti – nubausti prasikaltusįjį atvirai, nepastebimai, nubausti abu, kad nieko neįskaudintumėte, ar apskritai nieko nebausti. Ne kiekvieną dieną – mažiausiai 10 kartų per dieną kils konfliktinių situacijų. Jums teks jas spręsti su kuo mažesniais nuostoliais.

Visi vaikai skirtingi

Šios frazė prasmę iš tiesų supranta tik tie, kurie susilaukė antro vaiko, nes gimus pirmajam, galvoje susidėlioja tam tikri elgesio stereotipai – jūsų ir mažylio. Remiantis šiais stereotipais, pasąmoningai buvo sudėliota kasdienių veiksmų schema ir bendravimo su mažu žmogučiu strategija.

Bet staiga ima dėtis labai keisti dalykai. Schema nebeveikia, o strategija netenka naudos. Nes jis – kitoks. Jį reikia kitaip maudyti, jam patinka kitokios dainelės, jis nevalgys košės, kurią su malonumu kerta pirmasis. Teko girdėti, kad visi vaikai skirtingi, bet tik gimus antram, įsisąmoninate, ką tai reiškia.

Jūs turite daug praktinių žinių

Ne vien apie tai, kaip teisingai pakeisti sauskelnes, koks masažinis aliejus geriausias, kokiu maistu pradėti maitinti kūdikį. Žinote, kaip rūpintis žindomu kūdikiu, kaip auklėti vyresnį mokyklinuką, o tuo pačiu nepamiršti savęs ir vyro. Galėtumėte parašyti knygą apie vaikų auklėjimą ir apie šeimyninį gyvenimą.

Paradoksalu, bet jūs vis tiek nieko nežinote

Nes iki šiol jus apima panika, jei termometro stulpelis pakyla aukščiau nei 36,8 laipsnio, ir kviečiate greitąją pagalbą, jei vaikas prarijo vyšnią su kauliuku. Todėl, kad raudate prie apklotėlio, kuriuo anksčiau užklojote dukterį gimdymo namuose, o dabar juo apklojate jaunesnįjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)