Gimdydavo namuose

Princai ir princesės tradiciškai ateidavo į šį pasaulį karališkosiose rezidencijose. Karalienė Elžbieta II gimė jos senelių iš motinos pusės namuose Londono Meifero rajone. Kai ji pati sukūrė šeimą, jos atžalos gimė Bakingamo rūmuose. Galima sakyti, karališkasis gimdymas vykdavo namuose, kuriam, be abejonės, buvo rimtai pasiruošta.

Kai gimdydavo karališkosios gimdyvės, į gimdymą atvykdavo gydytojai ir pribuvėjos, o rūmuose buvo įsteigiama laikina gimdykla. Pasak „Telegraph“, karalienė Elžbieta II princus Charlesą, Andrew ir Edwardą gimdė vadinamojoje Belgiškoje kambarių anfiladoje, kuri „specialiai buvo paversta laikinais gimdymo namais“.

Karališkuosiuose gimdymuose privalėjo dalyvauti liudininkas – Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministro pareigas einančiam asmeniui tekdavo patvirtinti šį įvykį

Iki princo Charleso gimimo 1948 metais karališkuosiuose gimdymuose privalėjo dalyvauti liudininkas – Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministro pareigas einančiam asmeniui tekdavo patvirtinti šį įvykį. Šios tradicijos (kažin, ar tai kam nors kelia nuostabą) buvo atsisakyta, kai karalienė Elžbieta II pareikalavo daugiau privatumo.

Antrasis jos vaikas, princesė Anne, gimė Klarenso rūmuose, kur karališkoji šeima gyveno nuo 1949 iki 1953 metų, kol naikinant Antrojo pasaulinio karo pasekmes Bakingamo rūmai buvo renovuojami. Visuomenės susidomėjimas buvo milžiniškas – 1950 metų balandžio 12 dieną gero linkintys britai prie Klarenso rūmų laukė žinios apie karališkojo kūdikio gimimą.

Princesė Diana 1984-ųjų rugsėjo 16-ąją visuomenei pristatė antrą sūnų Harry

Apie karališkojo kūdikio gimimą buvo pranešama oficialiu raštu, kuris buvo išeksponuojamas šalia Bakingamo rūmų ar karališkosios rezidencijos, kurioje vyko gimdymas. Vėliau buvo pranešamos naujausios žinios apie tai, kaip jaučiasi motina ir naujagimis. Štai gimus princui Charlesui buvo rašoma: „Jos Karališkosios Didenybės, princesės Elizabeth, naktis buvo rami, pažanga patenkinama“.

Laikai pasikeitė

Tradiciją gimdyti rūmuose sulaužė princesė Anne, gimdydama sūnų Peterį Phillipsą. Ji tapo pirmąja karališkosios šeimos atstove, gimdžiusia dabar jau labai garsiame Šv.Marijos ligoninės Londone padalinyje „Lindo Wing“. Čia 1977 metais pasaulį išvydo Peteris, o 1981 metais Zara.

Pranešama, kad naktis šiame privačių gimdymų skyriuje dabar kainuoja 5 tūkstančius svarų (apie 5900 eurų), ir tai yra vienas prašmatniausių gimdymo skyrių Jungtinėje Karalystėje. Šis tradicijų pokytis sukūrė naują esminį karališkųjų gimimų momentą – akimirką, kai kūdikis ant „Lindo Wing“ laiptų pristatomas susirinkusiai miniai.

Pranešama, kad naktis šiame privačių gimdymų skyriuje dabar kainuoja 5 tūkstančius svarų (apie 5900 eurų), ir tai yra vienas prašmatniausių gimdymo skyrių Jungtinėje Karalystėje

Kam buvo reikalingi šie pasikeitimai? Karališkųjų reikalų žinovas Richardas Fitzwilliamsas sako, kad atsižvelgiama į rūmų atokumą, be to, šiais žiniasklaidos laikais karališkieji gimdymai planuojami atsižvelgiant į „nepaprastai lauktą fotografavimo galimybę“, kurios rezultatai vėliau apskrieja visą pasaulį.

„Jokios abejonės, kad „Lindo Wing“ yra puiki vieta nufotografuoti karališkąjį naujagimį su tėvais, – sakė R. itzwilliamsas „HuffPost UK“. – Kai gimdo aukštuomenės atstovė, tai tampa pasauliniu įvykiu.“

Ta akimirka, kai karališkoji pora su naujagimiu sustoja fotografuotis ant laiptų, tapo proga švęsti ir padovanojo pasauliui jau ne vieną istorine tapusią nuotrauką. Aštuntajame dešimtmetyje princesės Anne akušerė Delphine Stephens klientės dviejų dienų sūnų Peterį Phillipsą iš ligoninės į automobilį nunešė pati. Tą akimirką pasaulis pirmą kartą galėjo pažvelgti į mažąjį princą. Po ketverių metų, 1981-aisiais, princesė Anne trijų dienų Zarą iš gimdymo skyriaus į automobilį nešėsi pati.

Kur gimdys Meghan Markle?

Tarp garsiausių nuotraukų yra ir 1982 metų birželio 22 dienos fotografija, kurioje prie šių durų pasirodo princesė Diana, pagimdžiusi princą Williamą. Jis buvo suvyniotas į baltą apklotą ir ramiai gulėjo ant tėvo princo Charleso rankų. Praėjus dvejiems metams, 1983 metų rugsėjo 15 dieną, tame pačiame gimdymo skyriuje gimė princas Harry ir jo išvykimas su tėvais taip pat buvo įamžintas fotografų. Nuotraukose princesės Dianos plaukai atrodė fantastiškai, o jos raudonus drabužius vėliau atkartojo Kate Middleton, išvykdama iš ligoninės su viena iš atžalų.

Pastaraisiais metais Kembridžo kunigaikštienę ant šių laiptų matėme tris kartus, gimus princui George’ui, princesei Charlottei ir princui Louisui. Naujagimiai visais trimis atvejais buvo susukti į baltą apklotą, minios plojo, o karališkųjų tėvų su naujagimiu prie ligoninės laukė automobilis.
Nepaisant fakto, kad šiandien karališkieji kūdikiai gimsta socialinės žiniasklaidos laikais – pirmasis pranešimas apie princesės Charlottes gimimą pasirodė „Twitter“ – R.Fitzwilliamsas teigia, kad žavi tradicija pranešti žinią apie karališkąjį naujagimį ant stovo padėtu oficialiu raštu prie Bakingamo rūmų vis dar tęsiama.

Meghan Markle ir Kate Middleton vėl susitiko renginyje

Ar jos laikysis ir Meghan Markle? Anot „Telegraph“ pranešimo, „Lindo Wing“ personalo buvo paprašyta šį pavasarį neimti atostogų, o tai paskatino gandus, kad ir princo Harry žmona ruošiasi čia gimdyti. „Buvo paprašyta neimti atostogų balandį, – sakė šaltinis. – Visi mano, kad tai susiję su karališkuoju kūdikiu, tačiau niekas nieko nepatvirtino.“

Meghan ir Harry persikelia gyventi į savo naujuosius namus, Frogmore rezidenciją Vinzore, apie 30 kilometrų nuo Kensingtono rūmų. Pasak kai kurių pranešimų, dėl to mažai tikėtina, kad M.Markle gimdyti vyks į Londoną.

Pasklido gandai, kad Sasekso kunigaikštienė ketina gimdyti Mulberry gimdymų centre Frimley Park ligoninėje Sario grafystėje. Ši ligoninė vertinama prasčiau nei „Lindo Wing“ ir nesiūlo privačios priežiūros gimdyvėms. Tačiau čia galima rasti gimdymo baseiną su šviesų terapija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)