Visų pirma stilistė pataria atkreipti dėmesį į savo asmenybę ir rengtis paprasčiau. „Pažiūrėkite, kokias spalvas labiau mėgstate, ką jums patinka veikti. Jei renkatės švelnesnių tonų drabužius, jie veiks ramiau, ryškesni drabužiai veikia energingiau. Juoda-balta – amžinybė, klasika. Sakoma, kad tie, kas spalvotai gyvena, renkasi ramesnes spalvas. Jei nori daugiau emocijų, nebūtina pirkti naujų drabužių – užtenka ryškesnio lūpdažio“, – sakė A. Šiupinytė.

Ji patarė nekolekcionuoti drabužių ir kasmet peržiūrėti savo spintą. „Jei neapsirengėte metus, nelaukite antrų. Kai spintoje yra tvarka, atsiranda daugiau derinių. Meskite lauk burbuluotus drabužius, susitraukusius. Dažnai, kai ateinu į šeimas, surenku drabužius, kuriuos išmesiu, jie sako: „Aš namuose tą nešiosiu“. Bet juk ir namuose reikia būti susitvarkiusiai. Nusipirkime specialius kasdienius drabužius, kurie būtų iš patogių, ne sintetinių audinių“, – sakė stilistė.

Stilistė Augustė Šiupinytė

Laukimosi periode ji rekomenduoja šiandien itin madingas marškinines sukneles – ir patogu, ir stilinga. „Labai estetiškai atrodo ir į darbą, ir po darbo – su kitokiais batais, aksesuarais ar pakeitus makiažą, drąsiai galima eiti šnekučiuotis į kavinę ar vakarieniauti į restoraną“, – teigė pašnekovė.

Dar vienas amžinas dalykas – suknelė su petnešėlėmis. Anot Augustės, toks drabužis yra labai patogus ir nėštukėms. „Jei nenorite, kad matytųsi rankos, užsidėkite oversized švarką, priderinkite pagal save batus – jausitės ir patogiai, ir gražiai“, – teigė stilistė.

Kita patogi suknelė – kimono tipo suknelė. „Gali ją reguliuoti pagal save: nori laisvesnio varianto, eini taip, nori elegantiškiau, rišiesi dirželį. Visada rekomenduoju nenešioti aptemptų drabužių, nes jie mus įspraudžia ir įpareigoja. Jei yra kokia nors svarbi šventė, nieko nedarykite prieš save. Jei mėgstate garbanotus plaukus, nesiriškite jų į kuoduką, jei mėgstate žemakulnius batus, nesiaukite aukštakulnių“, – patarimais dalijosi pašnekovė.

Stilistė Augustė Šiupinytė/Ingos Jankūnaitės nuotr.

Dar vienas svarbus patarimas – jei kurią nors dalį renkatės platesnę, kita tegu būna siauresnė. „Taip pat nepamirškite įvertinti savo figūros tipo. Jei yra smėlio laikrodis, pabrėžkite taliją, krūtinę, klubus – labai tiks tiesios kelnės, didesni marškiniai, V formos iškirptės, atraitotos rankovės. Berniukiško tipo figūrai labai tinka palaidinė ant petnešėlių“, – sakė Augustė.

Bene saugiausias ir visiems figūros tipams tinkantis variantas – A formos suknelė. Svarbu paisyti ilgio – jei eini į darbą, reikėtų ilgesnės, jei į pajūrį – galima trumpesnę.

Nėštukėms ji patarė neišlaidauti specialiems drabužiams, nes juos dėvėsite vos kelis mėnesius, geriau rinktis tokius, kuriuos galėsite dėvėti ir po nėštumo.