Kodėl po gimdymo ne visoms pavyksta atsikratyti pilvuko?

Vystantis vaisiui, didėja gimda, dėl to didėja slėgis į tiesiuosius pilvo raumenis, kurie eina nuo šonkaulių vertikaliai žemyn. „Jei spaudimas labai didelis, įvyksta pilvo tiesiųjų raumenų išsiskyrimas – tarp raumenų atsiranda tarpas, kuris po gimdymo nebegrįžta į pradinę padėtį, todėl pilvukas lieka iššokęs. Deja, fiziniai pratimai nebepadeda jo sutraukti. Diastazė pasitaiko ir labai sportiškoms moterims, ypač jei vystosi dvynukai ar labai didelis vaisius“, – sakė plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Gabrielė Latakaitė.

Estetinė operacija padeda susigrąžinti meilę savo kūnui

„Pilvo plastikos metu dviem aukštais susiuvami ir taip suartinami tiesieji pilvo raumenys, panaikinamas pilvo sienos laisvumas, paryškinama talija, padailinamas juosmens kontūras. Tai – grožio arba vadinamoji estetinė operacija. Tačiau galiu užtikrintai pasakyti, kad estetinės operacijos turi ir gydomąją reikšmę – jos padeda moterims susigrąžinti meilę savo kūnui, o kartu ir savivertę. Dažnai moteris po nėštumo kompleksuoja dėl pakitusio kūno, jaučiasi negraži, pradeda vengti savo vyro, o jam atrodo, kad ji atšalo dėl gimusio kūdikio. Kūno pagražinimas daugeliu atvejų neleidžia įsibėgėti šiai neigiamų emocijų ir nesusikalbėjimų karuselei“, – sakė Medicinos diagnostikos ir gydymo centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja G. Latakaitė.

Gydytoja Gabrielė Latakaitė
Gydytoja Gabrielė Latakaitė
Galiu užtikrintai pasakyti, kad estetinės operacijos turi ir gydomąją reikšmę – jos padeda moterims susigrąžinti meilę savo kūnui ir savivertę

Kada rekomenduojama atlikti pilvo plastiką?

Pilvo plastiką geriausia daryti, kai moteris nebeplanuoja nėštumų. „Pati pilvo plastikos operacija niekaip nepakenks būsimam nėštumui, tačiau nėštumo metu pilvo raumenys vėl gali išsiskirti ir efekto neliks, procedūrą teks kartoti iš naujo“, – sakė plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja G. Latakaitė.

Anot gydytojos, kiekvienos pacientės atvejis yra unikalus. Vienoms reikia tik padailinti pilvo kontūrą, kitoms, be to, dar pašalinti riebalų perteklių nuo juosmens. Nėštumas ir žindymas yra didelis išbandymas ir moters krūtims, dažnai jos irgi praranda formą, pasmunka ar ištuštėja. „Konsultacijos metu su paciente aptariame, kas ją labiausiai trikdo ir ką norėtų pakoreguoti. Būna, kad vienos nejautros metu darome kombinuotas plastines operacijas – atliekame pilvo plastiką, pakeliame arba padidiname krūtis, pašaliname nereikalingus riebalus“, – vardijo Medicinos diagnostikos ir gydymo centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja.

Pilvas po gimdymo

Priežiūra gijimo metu

Nors figūros pokyčiai matomi iš karto po pilvo plastikos operacijos, galutiniu rezultatu galima džiaugtis tik maždaug po 3–4 mėn. Pirmuosius du mėnesius po operacijos moteris turi nešioti kompresinį korsetą.

Po pilvo plastikos operacijos lieka randas nuo vieno klubakaulio iki kito, kurį gijimo laikotarpiu irgi būtina gerai prižiūrėti, kad suminkštėtų ir išblykštų. Randas yra gana žemai, netgi žemiau nei cezario pjūvis, jei moteriai toks buvo atliktas. Paprastai jį visiškai uždengia bikinio kelnaitės.

Gijimo metu moteriai patariama vengti fizinio krūvio, negalima kelti ar nešti sunkių daiktų. Prie aktyvesnės sportinės veiklos moteris gali grįžti po trijų mėnesių. Jei moteris laikosi gydytojo nurodymų ir tiesieji pilvo raumenys nėra apkraunami dėl padidėjusio svorio ar naujo nėštumo, pakartotinai daryti šios operacijos neprireikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)