Moteris atskleidė, kad kasdien jos dienotvarkė kruopščiai suplanuota. Taip pat į priekį veda sportinis azartas: „Aš esu sportininkė, man netinka būti paskutinei. Arba pirma, arba nieko.“

Laidoje R. Vilkienė papasakojo neplanavusi turėti būtent tris vaikus. „Kol dar neturėjau šeimos, buvau sau pasakiusi, kad kiek dievas duos – žinoma, proto ribose – tiek ir turėsiu. Man gavosi trys. Bet aš nesakau, kad negaliu ir ketvirto pagimdyti, – juokėsi ji. – Dabar mane visi pakankamai gerai žino, laukia, kada čia pasirodys tas išrinktasis.

Aš savęs neįsivaizduoju su vyresniu vyru, man jis turėtų būti, sakykim, dešimčia metų jaunesnis. Vadinasi, jis turėtų būti pakankamai jaunas, 35–37 metų, tai normalu, kad jis norėtų savo vaiko.“

Pirmai R. Vilkienės dukrai – jau aštuoniolika. Moteris atvirai papasakojo, kad dukrai pasakius, jog ketina išeiti iš mamos namų ir pradėti savarankišką gyvenimą, ji patyrė tikrų tikriausią šoką.

„Aš negalėjau visą naktį užmigti. Apėmė toks jausmas, kad viskas, dingo mano vaikas – nebebus, nebegirdėsiu ir nebematysiu. Iš pradžių aš tam dar priešinausi, bandžiau įrodyti, kad ji daro negerai. Bet ji atsakė – man neįdomu, aš noriu gyventi čia ir dabar ir aš vis tiek išeinu, net jeigu tau ir netinka. Iš pradžių buvau jų priešė, bet praėjo jau metai, jie vis dar kartu, gyvena džiaugdamiesi gyvenimu“, – pasakojo laidos viešnia.

Save R. Vilkienė vadina griežta mama. Jai svarbu, kad vaikai laikytųsi namuose nustatytų taisyklių. „Pažaidė valandą kompiuteriu – viskas, uždaro jį, tada einam skaityti, piešti ar į lauką, o tada vėl galima įsijungti kompiuterį. Turi būti sistema. Aš pati esu taip auklėta ir žinau, kad tai padeda siekti tikslų. Todėl taip mokau ir savo vaikus. Myliu, galiu atiduoti širdį, nukabinti saulę, bet esu ir tikrai griežta mama“, – sakė ji.

Rasa Vilkienė

Paprašyta duoti patarimų, kaip mamoms išsaugoti grakščias kūno linijas, sporto trenerė atkreipė dėmesį, kad jei iki nėštumo sportavote pakankamai stipriai, tai pasikeitus situacijai turite išlaikyti bent pusę tokio paties ritmo. O jeigu iki tol jūs išvis nesportavote, tuomet privalu pradėti sportuoti ar bent jau daugiau judėti.

„Norėdami išlaikyti formas – nebūtinai idealias – mes privalome judėti vien dėl tonuso. Juk kūdikėlį tai nešate į mankštas, jei gydytoja pasako, kad to reikia. Bet apie save visiškai nepagalvojate.

Jūs turite turėti grafiką. Aha, vaikas miega, per šitą laiką jūs turite turėti 40 min. sportui. Ir jeigu jūs tvarkingai susidėliosite mitybą, galėsite turėti vieną dieną cheating, kai galima valgyti ką tik norisi, vieną dieną – detokso, kitas dienas galėsite valgyti susižiūrint visas kalorijas ir protarpinį badavimą – ir viskas, tada viskas labai gražiai susidėlioja“, – gražios figūros paslaptis išdavė R. Vilkienė.

Sportininkė laidoje papasakojo ir apie tai, kaip netikėtai sunkiai susirgo Covid-19 delta atmaina. Per visą gyvenimą niekada nesirgusi moteris prisipažino per vieną savaitę išgėrusi tiek vaistų, kiek niekada iki tol nebuvo vartojusi. Ilgai besipriešinusi ir besigydydama namuose kartu iki paskutiniųjų rūpinantis dukra, galiausiai buvo skubiai išgabenta į ligoninę, o pasekmes sako jaučianti iki šiol.

Visas pokalbis su R. Vilkiene ir sveikuoliškas jos receptas – Delfi TV laidoje „Jos vardas Mama“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)