Moteris prisiminė, kad susilaukus pirmagimio prasidėjo išties sunkus laikotarpis, vargindavo bemiegės naktys, tačiau atostogų nebuvo, mat darbai nelaukė – jos vyras, garsus dainininkas Merūnas Vitulskis, toliau koncertavo, o Erika dirbo jo vadybininke. Atrodė, kad taip dienos ir bėga, nuolat nieko nespėjant, net persirengti nuo ryto vilkimą chalatą. Tačiau moteris džiaugiasi, kad tąkart susitvarkyti su apėmusiomis emocijomis padėjo draugės.

„Man su tuo susitvarkyti padėjo mano aplinkos moterys. Mane jos įtikino, kad šis laikas labai trumpas ir reikia tuo pasidžiaugti. Tada aš pradėjau rūpintis namais, pirkti kilimus ir pagalvėles, gaminti patiekalus, kokių niekad nebuvau gaminusi, nes iki tol atrodydavo, kad galima pavalgyti ir degalinėje. Buvo nuostabus laikas!“ – kalbėdama laidoje juokėsi ji.

Su vyru pametinukus auginanti moteris neslėpė – auginti vaikus, kuriuos skiria toks trumpas amžiaus tarpsnis, išties nėra lengva: „Įsivaizduokite – vienas bėga į vieną pusę, kitas – į kitą. Ką daryti? Esu ir lauke apsiverkusi, kad esu prasta mama. Ir vis galvoji mintyse: kokia tu prasta mama. Tačiau pagalvoji pagalvoji ir gyveni toliau.“

Lygindama savo pačios vaikystę su tuo, kaip dabar auga jos vaikai, E. Vitulskienė įsitikinusi, kad juos auginti taip pat dabar būtų tiesiog neįmanoma – skiriasi gyvenimo sąlygos, laisvės, o ir išlepę šiuolaikiniai vaikai nepalyginamai labiau, dabar jie viską turi.

Kita vertus, taip pat savo vaikų auginti ji ir nenorėtų. „Esu sakiusi, kad augindama savo vaikus nenoriu daryti tos pačios klaidos, kurią darė mano mama. Viskas mums buvo draudžiama, negalima negalima negalima... O kodėl? Todėl, kad taip pasakė suaugęs žmogus. Negalima būti nepatogiam kitiems, vyresnis žmogus visada teisus ir pan. Bet ne, taip ne visada būna. O paskui labai sunku save perlaužti, kartais sunku net kažką išdrįsti pabandyti, nes tau užsifiksavę – negalima. Su tokiais sunkumais susidūriau ir įkūrusi savo verslą, – laidoje dėstė žinoma moteris. – Aš nenoriu, kad taip būtų ir mano vaikams. Noriu, kad jie gebėtų sustabdyti tą momentą, kai su jais elgiamasi neteisingai, ir pakeisti situaciją.“

Erikos ir Merūno šeimoje galioja griežtos taisyklės, tačiau tai nereiškia, kad nebelieka vietos jausmams. „Savo vaikams leidžiame jausti ir išsakyti savo emocijas. Apskritai mes visada šeimoje daug liečiamės, apsikabiname, bučiuojamės, myluojamės“, – šypsodamasi pasakojo dviejų sūnų mama ir atskleidė, kad vyresnėlis yra visiška tėčio kopija, o mažėlis – mamos.

Erika Vitulskienė

Tik tapusi mama ji suprato, ką reiškia jaudintis dėl savo vaiko. „Pati buvau smarkus vaikas, nes niekada neturėjau jokio baimės jausmo. Jeigu reikėjo įlipti į aukščiausią medį – tai pirmiausia lipu aš, jei reikia per kažkokį langą įlipti – vėl aš, jei lenktyniauti su dviračiais nuo kokio nors kalno – aš. Buvo ir lūžių, kartą susilaužiau abi rankas vienu metu. Tačiau tada nesuprasdavau, kodėl mama pyksta – na ir kas, kad susilaužiau rankas, juk man skauda, o ne jai. Bet dabar, kai pati esu mama, tai net baisu pagalvoti, kas būtų, jei su sulaužytom rankom pareitų mano vaikas“, – svarstė E. Vitulskienė.

Kaip vieną baisiausių savo išgyvenimų moteris prisiminė vos metukų sulaukusio vyresnėlio sūnaus ligą per vyro gastroles Italijoje. Tuo metu Merūno laukė svarbi premjera, tad nors pati Erika laukėsi antrojo sūnaus, viskuo turėjo pasirūpinti viena.

„Italijoje mūsų sūnus vos nenumirė, tenykščiai gydytojai jį labai nugydė. Mes buvome palikti likimo valiai. Susiskambinau su gydytojais iš Lietuvos ir galiausiai mūsų vaiką išgydė jie. Todėl aš visada sakau, kad Lietuvos medicinos sistema yra nuostabi, o gydytojai – tikri profesionaliai ir nuoširdžiai atlieka savo darbą“, – sakė iki šiol dėkingumą už išgelbėtą sūnaus gyvybę jaučianti E. Vitulskienė.

Viso pokalbio su E. Vitulskiene kviečiame pasiklausyti Delfi TV laidoje „Jos vardas Mama“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)