Laidoje moteris prisiminė, kad Ieva į šį pasaulį atkeliavo labai lengvai. „Nuvažiavau pas gydytoją pasitikrinti, patikrino ir nebeišleido, – prisiminusi juokėsi dainininkės mama. – Gimė labai graži mergaitė, iš karto su šypsena.“

Anot jos, pastaraisiais metais dukra labai subrendo ir pranoko tiek mamą, tiek tėtį. „Aš tikrai nebijau pasakyti, kad dvasiškai ji gerokai toliau už mus, ji gerokai giliau mąsto. Ir kartais, kai aš paskaitau jos mintis, kurias ji paviešina ar „Instragram“, ar „Facebook“, jos yra tokios gilios, kad aš galvoju, ar tikrai čia mano vaikas taip mąsto ir rašo. Tai yra labai smagu. Labai smagu, kai mokinys pranoksta mokytoją. Labai didžiuojamės ja“, – kalbėjo A. Zasimauskienė.

Laidos vedėjos Eglės Jackaitės paklausta, ar su dukra kada kalbėjosi apie pasirinktą jos kelią – tapti vegetare, atsisakyti alkoholio, pasinerti į tikėjimą, A. Zasimauskienė prisipažino, kad niekada atvirai su dukra apie tai nesikalbėjo, tačiau ji supranta dukros pasirinkimą.

„Ji buvo iš tų vaikų, kurie nuolat kažko ieškodavo. Kodėl viena yra viena, kodėl kita yra kita. Mes – kaip ir tikinti šeima, bet pas mus nebuvo tas tikėjimas labai viešai rodomas, į bažnyčią neidavom kiekvieną savaitgalį, nors širdyje ir tikime dievu ar kažkuo kitu aukščiau. Ievutė tuo keliu pradėjo eiti tikriausiai dėl to, kad pamatė tą gyvenimą, kurio nepamatė šeimoje. Kai pradėjo dainuoti, kai nuėjo į Šampaninį chorą, jai labai greit teko suaugti, nes tuo metu buvo labai jauna, 16 metų. Tada užplūdo žinomumas, visi pažinojo, labai daug koncertų, naktinis gyvenimas...

Daug dalykų apie tą laiką aš sužinau tik dabar. Mums atrodė, kad viskas gražu, kad viskas vyksta taip, kaip atrodo, bet taip nebuvo. O buvo visko, ir kai dabar išgirstu, ima šiurpas. Ieva visada labai saugojo mane nuo neigiamų emocijų. Ar tai yra gerai, nežinau. Bet jai tai tikrai buvo labai labai sunku – kai tu turi saugoti patį artimiausią žmogų – mamą ir viską išgyventi savyje. Manau, kad visa tai ją ir pastūmėjo ieškoti, kaip gyventi, kaip toliau egzistuoti šiame pasaulyje“, – pasakojo dainininkės mama.

Moteris prisiminė pačią pradžią, kada dukra pasuko nauju keliu ir atskleidė, kad eiti juo Ievą pastūmėjo buvęs jos vyras Marius Kiltinavičius. „Kiek ji man pasakojo, tiesiog kažkada ėjo gatve ir ją kažkas – gal tikrai kažkokios aukštesnės jėgos – pastūmėjo užeiti į šventyklą. Ji užėjo, paklausė, jai patiko tos mintys, kurias išgirdo, bet, aišku, turbūt dar ne iš karto, nes buvo ir baimė, daug ko nesuprato. Ji pradėjo valgyti vegetarinį maistą, susipažino su buvusiu savo vyru. Galbūt jis ir pastūmėjo ją eiti tuo keliu, nes Marius jau buvo tame kelyje. Ir taip kartu žingsnelis po žingsnelio... Ieva iš pradžių buvo labai atsargi, nes ji tikrai mėgo mėsą, mes labai dažnai kepdavom šašlykus“, – pasakodama juokėsi laidos viešnia.

Moteris dėkinga buvusiam žentui, kuris jos dukrai padėjo pačiu sudėtingiausiu karjeros laikotarpiu, kai dalyvaudama „Eurovizijos“ dainų konkurse dainininkė patyrė ypač daug streso. „Jis buvo tas ramstis, ypač per „Euroviziją“, nes tada buvo labai sunku. Atsimenu, mums net paskambino režisierė ir sako: žinot, gal jūs atvažiuokit, nes Ieva labai pavargusi, jai labai didelis stresas. Juk tu ne sau atstovauji, o Lietuvai. Tuomet mes su vyru atsikėlėm, nuvažiavom, apkabinom ją prieš finalą. Aš manau, kad tai vis tiek kažkiek prisidėjo, kad ji išėjo į sceną ir sudainavo finale. Stresas buvo begalinis visiems“, – laidoje sakė ji.

Paklausta, ar neturėjo nuojautos, kad Marius nebuvo skirtas jos dukrai ir dėl to jiedu išsiskyrė, A. Zasimauskienė atsakė, kad visos mamos greičiausiai turi nuojautą, tačiau nebūtina ją garsiai išsakyti: „Niekada negalvojau, ar tai tas žmogus, ar ne tas. Aš savo vaikams to niekad ir nepasakyčiau. Tikriausiai mamai niekada nebus tas žmogus. Kiekvienas turi praeiti savo gyvenimą. Ir Ieva manęs dažnai klausdavo, tačiau aš niekada jai nesakydavau.“

Moteris džiaugiasi, kad net ir po skyrybų nė vienam šeimos nariui neliko jokio kartėlio. „Aš manau, kad ji tikrai nenusivylė meile, ir galbūt keistai pasirodys, bet ji sako, kad myli Marių iki dabar. Tik myli ta kita meile – kaip labai gerą draugą. Nes tai, ką davė Marius Ievai, turbūt niekada nepamiršiu nei aš, nei ji pati. Mes Mariui tikrai esame už daug ką labai dėkingi. Aš, kaip mama, negalėčiau jam pasakyto nė vieno priekaišto. O atsitiko taip, kaip atsitiko“, – kalbėjo A. Zasimauskienė.

Viso pokalbio su dainininkės mama kviečiame pasiklausyti Delfi TV laidoje „Jos vardas Mama“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)