31-erių metų Tezra Finn-Johnston ir 23 metų jo draugė Emily Derrick, praėjus vos penkioms dienoms po gimdymo, pirmą kartą pastebėjo, kad jų dukra pasižymi ypatinga jėga, rašoma tinklalapyje dailymail.co.uk. Lula gimė sausio 31 d. ir svėrė vos 2,5 kg. Tačiau nuo pat gimimo ji jau sugebėjo laikyti savo galvytę.

Dabar, būdama 15 savaičių, Lula jau gali stovėti be pagalbos ir palaikyti savo svorį. „Kai jai buvo maždaug mėnuo, ji spurdėjo mano glėbyje ir aš ją vis bandžiau pasodinti, kad nuraminčiau, bet ji, užuot sėdėjusi, atsistojo man ant kelių, laikydamasi už mano rankų ir nesulenkė kojų“, – pasakojo mergaitės tėtis.

Jis paklausė savo mamos, koks pats buvo kaip kūdikis, ir ši sakė, kad nei jis, nei trys jo seserys negalėjo stovėti, sulaukę tokio amžiaus.

„Visur, kur skaitau, rašoma, kad vaikai turėtų išmokti stovėti maždaug nuo devynių mėnesių iki metų. Mūsų dukra jau išėjus iš ligoninės galėjo išlaikyti savo galvą. Be to, netrukus po to, kai grįžome namo, ji jau bandė šliaužti, atsispirdama į mano ranką. Mes jai tik padedame daryti tai, kas patinka. Ji šypsosi ir atrodo, kad demonstruoja savo suebėjimus“, – pasakojo mergaitės tėtis.

Nors Lula dar nevaikšto, bet jos tėvai mano, kad ta akimirka daug arčiau nei jie mano.

Kada kūdikiai įpaprastai pradeda atsistoti ir vaikščioti? Anot „Baby Center“, kūdikiai mėgina atsistoti, laikydamiesi kokių nors atramų, nuo septynių mėnesių iki vienerių metų. Daugelis vaikų patys vaikščioti pradeda maždaug nuo 12 mėnesių iki 17 mėnesių, tačiau nereikia jaudintis, jei tai užtrunka šiek tiek ilgiau, nes kiekvienas kūdikis yra skirtingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)