„Šitą veiklą pradėjome visai atsitiktinai. Kai sūnui buvo treji metukai ir reikėjo jį perkelti į didesnę lovytę, vis galvojome, kokia ta lovytė galėtų būti. Užsienyje jau buvo pradėjusios atsirasti namelio formos lovytės, bet Lietuvoje tokių dar nebuvo, tad Martynas sugalvojo pabandyti pagaminti ją pats. Nusipirko paprasčiausius įrankius, medienos ir jam išėjo tikrai puikiai. Aš, pamačiusi, kad tokių dalykų pas mus Lietuvoje dar nėra, pasiūliau Martynui pabandyti pasiūlyti gaminių iš medžio ir kitiems. Taip ir susikūrėme „Facebook“ puslapį, o vėliau – parduotuvę „Etsy“ platformoje“, – prisiminė R. Kontrimienė.

Vos tik pradėję, jiedu netruko sulaukti daugiau užsakymų ir teigiamų atsiliepimų, o tai buvo didžiausia motyvacija judėti toliau.

R. Kontrimienė sutiko papasakoti, ką iš tiesų reiškia turėti šeimos verslą, kaip sekasi dirbti kartu su antrąja puse ir kokius iššūkius tenka įveikti.

– Galima sakyti, kad šeimos verslą sukūrėte visai neplanuotai?

– Iš pradžių tai buvo tik kaip hobis ir papildoma veikla po darbų. Aš buvau motinystės atostogose, o Martynas dirbo Norvegijoje ir kas kelias savaites grįždavo namo, taigi turėjome laisvo laiko šiai veiklai plėtoti. Tai taip viskas ir rutuliojosi, po truputį užsakymų daugėjo, o mes pamatėme, kad ši veikla mums labai patinka, todėl nenustojome ir tęsėme toliau.

„MRHome“ gaminiai

Po motinystės atostogų, aš grįžau į darbą, bet šiuo metu „MRHome“ yra pagrindinė mūsų abiejų veikla ir jokių kitų darbų neturime. Nors kartais sulaukiame komentarų, kad keista, kaip turėdami aukštuosius išsilavinimus nedirbame darbų pagal specialybę, o pasirinkome fizinį ir galbūt, kaip kitiems atrodo, ne tokį švarų darbą, bet mes manom, kad svarbiausia daryti darbą, kuris tau teikia malonumą, džiaugsmą, kuriame tu gali realizuoti save, kur gali kurti ir dar savo darbais džiuginti kitus.

– Ar viską darote tik dviese su vyru?

– Mūsų versliukas yra visiškai šeimyninis, dirbame tik mes dviese. Praėjus nemažai laiko nuo susikūrimo jau esame pasiskirstę darbus. Martynas gamina, aš padedu dažyti, pakuoti, dažniausiai aš bendrauju su klientais, taip pat sutvarkau ir administracinius, buhalterinius reikalus. Savo gaminius dažniausiai ir fotografuoju pati. Norėčiau turėti gražią, šviesią fotostudiją, bet tenka fotografuoti savo arba artimųjų namuose, o tai irgi yra iššūkis, nes visuomet norisi, kad gaminys nuotraukoje atsiskleistų.

– Yra sakančių, kad negerai dirbti kartu su giminaičiais, draugais ar juolab – su antrąja puse. Kaip kartu darbuotis sekasi jums?

– Mums labai gera dirbti kartu, nejaučiame jokios trinties ar erzelio. Kaip tik matome daug darbo kartu privalumų, nes abu kartu galime pasidžiaugti savo pasiekimais ar pasidalinti rūpesčiais, ieškoti išeičių iš įvairių situacijų, palaikyti vienas kitą.

„MRHome“ gaminiai

Darbe būname jau tiek visko išdiskutavę, kad laiką po darbo galime skirti savo malonumams ir vaikams. Didelė Martyno aistra ir hobis yra žvejyba, o man patinka fotografuoti, skaityti, taip pat šiuo metu kuriamės savo namus kaime, apie tai dalinuosi instagrame.

– Iš kur kyla visos jūsų gaminamų daiktų idėjos?

– Idėjos, ką gaminti, kyla mums abiem. Kartais kažką pamatome internete ar žurnaluose. Taip pat klientai dažnai nupasakoja savo vizijas, kurias bandant įgyvendinti, sukuriami labai gražūs darbai.

Mudu su Martynu išties turime labai daug idėjų, tad jeigu būtų daugiau laiko, tai gaminių asortimentas tikrai būtų didesnis. Netrukus pradėsime įsirenginėti savo namą kaimo sodyboje, manau, ten įdėsime nemažai savo rankų darbo, tad gal kils naujų minčių kažką pasiūlyti ir ne tik vaikams.

– Ko dažniausiai jūsų parduotuvėje ieško Lietuvos, o ko – užsienio pirkėjai?

– Į užsienį iškeliauja tikrai daug mūsų gaminių. Populiariausi mūsų gaminiai šiuo metu yra staliukai ir kėdutės – jie patinka tiek užsieniečiams, tiek ir lietuviams.

„MRHome“ gaminiai

Anksčiau su Lietuvos pirkėjais buvo sudėtingiau, reikėdavo labai ilgai derinti užsakymus, jie labai smulkiai visko išsiklausinėdavo, o užsieniečiams užtekdavo pamatyti nuotrauką – ir jiems jau viskas būdavo aišku. Tačiau dabar jau ir lietuviai perka drąsiai, pasitiki mumis, tad jokių keblumų nebėra.

– Kadangi jums teko ragauti ir samdomo darbuotojo duonos, gal galite pasakyti, kas vis dėlto sunkiausia kuriant savo verslą?

– Šiame versle sunkiausia tai, kad su visais iššūkiais turime susidoroti vieni. Visa atsakomybė tenka irgi tik mums. Taip pat, jei nori iš šio darbo pragyventi, turi labai daug dirbti, stengtis išlaikyti kokybę, išsaugoti gerą vardą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)