Kadangi Karolina neturėjo nustatytos konkrečios gimdymo datos, ji ramiai ruošėsi būsimų mažylių atėjimui namuose. Vieną dieną ji pastebėjo nežymų tepliojimą, dėl to iškart nuvyko į ligoninės priimamąjį pasitikrinti. „Gimdyti turėjau Santaros klinikose, ten ir nuvykau. Gydytojas pasakė, kad reikia būtinai gimdyti šią savaitę. Vaikams jau buvo suėjusios 34 savaitės, nustatė datą. 9 dieną buvo mano gimtadienis, mane užrašė 10 dienai. Atvažiavau devintą ir dešimtą išoperavo“, – pasakojo jauna mama.

Trynukai nėra dažnas įvykis, o ypač karantino metu. Vis dėl to nei moters vyrui, nei jokiam kitam artimam asmeniui nebuvo leista dalyvauti kartu gimdyme. „Nebuvo man jokių išimčių, galvojau, kad gal vis tik įleis tėtį, juk trynukai, bet jokių išimčių nebuvo. Visą laiką buvau viena. Devintą dieną paguldė ir 30 dieną išleido namo. Perduoti daiktus vyras galėjo, bet tik tada, kai jau atsigulėme į vaikų ligoninę“, – pasakojo Karolina.

Ji prisipažįsta, kad planavo gimdyti kartu su vyru, bet taip nepavyko. „Sunku buvo, nors ir žinojau, kad vyro, matyt, neįleis. Kai vyras nuvežė, taip ir likau viena. Žinoma, pagalbos iš ligoninės personalo buvo nemažai, ypač skyriuje, kur darė Cezario operaciją. Rūpinosi ir manimi, ir vaikučiais. O jau vaikų ligoninėje – kaip kada. Buvo ir gerai, buvo ir nelabai. Bet padėdavo, jei jau labai reikėdavo“, – sakė pirmą kartą mama tapusi Karolina.

Karolina Navickienė su trynukais

Kai tik ji pagimdė, vaikučius paėmė. „Nemačiau jų, mane laikė stebėjimo palatoje, nes turėjo problemų dėl pulso. Laikė ilgai. Tik kitą dieną susitikau su vaikučiais, su vežimėliu nuvežė, paimti vaikų negalėjau. Buvo labai sunku“, – pasakojo moteris.

Anot jos, sudėtingiausia buvo naktimis. „Vienai reikėjo ir visus pamaitinti, ir sutvarkyti, ir sauskelnes pakeisti. Laimei, vaikučiai pakankamai ramūs, nors būna, kad papyksta. Ligoninėje pamokė, kaip maitinti, kaip buteliuką laikyti, kaip vaiką, kad šis atsirūgtų“, – pasakojo pašnekovė.

Vis dėl to sunku buvo ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. „Buvo daug nerimo. Santariškėse pas visas gimdyves vaikščiodavo psichologė – nori nenori. Pasikalbėdavo, pasiklausdavo, kaip jaučiamės. Tas padėdavo. Išsikalbėdavau ir tikrai geriau pasidarydavo“, – tvirtino Karolina.

Kad ir kaip bebūtų, ji sutinka, kad su vyru būtų buvę daug lengviau. „Artimas žmogus šalia vis tiek geriau nuramina nei svetimi. Bet ištvėriau. Bendravome su vyru per vaizdo kamerą, pirmą kartą vaikučius vyras pamatė per vaizdo kamerą“, – prisimena moteris.

Kad gims trynukai – jai nebuvo didelė staigmena, mat giminėje jau būta dvynių. „Mano pusseserė ir pusbrolis yra dvynukai. Man gimė dvi mergaitės ir vienas berniukas: Nikolė, Marija ir Markas“, – šypsojosi Karolina.

Dabar jauna šeima džiaugiasi mažyliais jau namuose. „Namuose viskas lengviau, abu su vyru sukamės, todėl daug paprasčiau. Vyras nedirba. O kai man baigsis dekretas, eis metams vaikų prižiūrėti su manimi, mano mama – taip pat. Visi trys būsime vaiko priežiūros atostogose. Kiekvienam vaikui – po vieną suaugusįjį“, – pasakojo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)