Moteris nežino, kaip toliau gyventi santuokoje – ji turi rūpintis namais, vaiku, dirbti, o jos vyras gyvena vien tik savo malonumui.

Savo desperatišką skundą moteris parašė portale „Mumsnet“ ir sulaukė daugybės komentarų – daugelis nesuprato, kodėl ji apskritai taikstosi su tokiu savanaudišku savo vyro elgesiu.

„Šiuo metu išgyvenu sunkų etapą santuokoje. Mano vyras dažnai kelia balsą. Jis absoliučiai neturi kantrybės. Toks jo elgesys tiesiog vargina“, – aiškino ji.

„Jo darbas įtemptas, tiesa, uždarbis – labai geras. Aš tris pusdienius dirbu taip pat atsakingame darbe. Rūpinuosi namais, važiuoju apsipirkti, vežu sūnų į mokyklą, žodžiu, rūpinuosi absoliučiai visomis sritimis (jau nekalbant apie psichologinį krūvį), be to, kaip ir jis, dalį atlyginimo skiriu mokesčiams“, – pasakojo nevilties apimta moteris.

Ji sako sutinkanti su tokia tvarka namuose, tiesiog norėtų, kad jos indėlis ir pastangos būtų vertinami: „Aš nieko prieš viskuo rūpintis, tik jis niekada šito neįvertina. Man darosi labai pikta, kad jis šitaip su manimi elgiasi. Jis nenori apie tai kalbėtis, o kai išvyksta darbo reikalais, nė nesivargina man parašyti. Niekada neina tiesiai namo po darbo, visada eina kur nors išgerti. Neruošia pamokų su vaiku, nieko nedirba namuose, dirba tik savo darbą. O jo laisvalaikis priklauso tik jam.“

Moteriai skaudžiausia, kad vyras dažnokai išvyksta poilsiauti, tačiau į atostogas niekada neima žmonos ir sūnaus.

„Jis vyksta atostogų be manęs ir be sūnaus, nes įprastai tuo metu sūnui vyksta pamokos mokykloje. Savaitgaliais jis išvažiuoja su draugais į žygius.“

Moteris skundžiasi, kad serga chronine liga, ją vargina nerimo ir panikos priepuoliai, o vyras nė nesistengia jos paguosti ar palaikyti.

„Jis – absoliutus savanaudis. Jei pasiskundžiu, kad jaučiuosi prastai ar pavargusi, jis atsako: „O kaip aš?“ Viskas gyvenime sukasi tik aplink jį. Mano jausmų jis nepaiso. Visada toks buvo, niekada nepasikeis. Nebeįsivaizduoju, ką daryti. Ar tai apskritai normalu?“ – klausia moteris portalo „Mumsnet“ skaitytojų.

Po jos įrašo pasipylė tikra komentarų lavina – daugelis guodė moterį ir peikė jos vyrą už neatsakingumą.

„Atrodo, kad tu jam nė nepatinki. Tiesiog naudinga su tavim gyventi, kad jis galėtų siekti karjeros, save puoselėti, o tavo poreikiai nesvarbūs“, – negailestingai pakomentavo viena moteris.

Kita teigė: „Siaubas, jo elgesys pasibaisėtinas, savanaudiškas! Jis nėra nei normalus, nei priimtinas. Nusipelnai kur kas daugiau nei tie trupiniai, kurių jis tau pameta.“

Trečia patarė: „Kur meilė, rūpinimasis tavimi ir pagarba? Atrodo, kad jis – baisus žmogus, esi verta geresnio. Tu – jo namų šeimininkė, tarnaitė ir niekas daugiau. Pasistenk savęs ir savo vaiko labui – palik tą vyrą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)