Jau ketvirtus metus amžinojo pavasario vadinamoje saloje veikiančios mokyklos įkūrėja pastebi, kad jei pirmasis karantinas žmones buvo kuriam laikui sustabdęs, tai antrasis – padrąsino naujiems nuotykiams. „Dauguma dabar itin pamėgę vadinamąsias darbostogas. Tėvai iš svetur dirba, o mokyklinio amžiaus vaikai – mokosi nuotoliniu būdu – juk nebėra skirtumo, iš kurio pasaulio kampelio tai daryti, – kalba I. Liubertienė, pajutusi ir gerokai išaugusį susidomėjimą galimybe mokytis Tenerifėje įkurtoje lietuviškoje mokykloje. – Šiemet jau nebegalėjome priimti visų norinčių mokytis mūsų mokykloje, todėl kitais metais planuojame plėstis. Tokios darbo su poilsiu derinamos kelionės vaikams smarkiai atsiliepia. Sutikime – mokytis vien nuotoliniu būdu, be socializacijos ir gyvo bendravimo vaikams yra sudėtinga. Apie tai vis kalba psichologai ir kiti specialistai.“

Delfi su edukologe ir lietuviškos mokyklos tautiečių taip pamėgtoje Tenerifėje įkūrėja kalbėjosi jai kaip tik viešint šioje saloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt