Kalbėdama su „Žemiau bambos“ tinklalaidės kūrėjomis, gydytojomis Aurėja Trunove ir Aivara Urbute dainininkė atvirai papasakojo apie pirmąjį savo nėštumą ir gimdymo patirtį.

„Aš labai pasikeičiau ir man tai patinka. Dabar man visiškai nebesvarbu, ar tai patinka ir kitiems. Aš tapau ramesnė ir daug dalykų man pasidarė visiškai nebesvarbūs. Labai tikiuosi, kad tai nebepasikeis. Gimė mano vaikas, o aš su juo gimiau iš naujo. Labai linkiu visiems tokios patirties. Vaikas ir šeima yra dovana“, – kalbėjo J. Arlauskaitė-Jazzu.

Dainininkė neslėpė, kad iki sužinant apie šeimos pagausėjimą save laikė karjeriste ir apie šeimą nė nesvajodavo. „Sakydavau, kad man šeimos nereikia, kad vaikai mane erzina. Buvau tokia užkietėjusi, tad Donatas jau buvo pradėjęs nerimauti, nes jau pirmą mūsų pažinties savaitę man buvo sakęs, kad nori su manimi vaikų. O ta savaitė išsiplėtė iki septynerių metų draugystės. Na bet mes vaikų neplanavome, ir nežinau, ar gražu taip sakyti, bet sūnus buvo netyčiukas“, – atviravo ji.

Justė Arlauskaitė-Jazzu

Poros gyvenimą apvertusias naujienas jiedu sužinojo atostogų metu. Ir iš pradžių žinia labiau pribloškė nei nudžiugino. „Tuo metu mes atostogavome Filipinuose. Aš buvau labai depresyvios nuotaikos, jaudinausi, nes buvo dingęs balsas, man buvo juodos dienos. Kol aš užsidariusi kambaryje medituodavau ir melsdavausi, Donatas linksmindavosi su draugais, plaukiodavo – tuo metu nesutapo mūsų vaibas. Aš buvau pradėjusi daug sportuoti, numečiau 7 kg. Besiboksuodama vieną dieną supratau, kad kažkas ne taip, nebegaliu pakelti rankų. Tada pradėjau galvoti, kad ėmiau ir labai keistai valgyti. Iš pradžių numojau ranka – juk pasikeitęs klimatas, tikriausiai veikia kita laiko juosta, daug sportuoju. Tačiau jau tą patį vakarą sužinojau, kad... laukiuosi. Iš vienintelės tose džiunglėse buvusios vaistinės nusipirkome tris nėštumo testus ir visi tai patvirtino. Man buvo visiškas šokas. Tris paras verkiau galvodama, dabar mano gyvenimas sugrius, viskas pasikeis, mano ego pirmą kartą gyvenime pradėjo mirti“, – pasakojo J. Arlauskaitė-Jazzu.

Moterį gąsdino laukiantys nėštumo mėnesiai, galvojo, kad lauktis vaiko bus sunku, tačiau, kaip pati sako, apie jos nėštumą reiktų išleisti vadovėlį. „Po tų trijų parų, kurias praverkiau, kad gyvenimas baigėsi, jis iš tikrųjų tik prasidėjo. Šis laikotarpis buvo toks nerealus ir gražus! Jeigu anksčiau gyvenime buvo gylis, tai dabar atsirado plotis. Man iškart atsirado toks stiprus ryšys su vaiku. Aš visą nėštumą buvau gražiausia per visą savo gyvenimą, niekada nebuvau gavusi šitiek daug komplimentų. Nėštumas mane pakeitė, o vaiko gimimas – dar labiau. Pirmą kartą aš jaučiuosi galinga gamtos dalimi“, – apie ypatingą gyvenimo laikotarpį kalbėjo neseniai mama tapusi dainininkė.

J. Arlauskaitė-Jazzu ir D. Ivanauskas

Ji džiaugėsi ir tuo, kad sulig dienomis, kai sužinojo, kad laukiasi, į gyvenimą atėjo ramybė ir ilgai ieškotas balansas. Jei iki tol, kaip pati laidoje sakė, jos gyvenimo ritmas ir tempas buvo chaotiški – nuolatiniai vakarėliai, koncertai, nuopuoliai, kilimai sekė vienas kitą, tai nėštumas staigiai viską sutvarkė. „O dar ir hormonai suveikė, tad ėmiau jaustis kaip ant sparnų. Man visada atrodydavo, kad esu šiek tiek pakilusi nuo žemės. Aš net sakiau, kad nėščia galėčiau būti visą gyvenimą“, – juokėsi ji.

Paprašyta pasidalinti savo gimdymo patirtimi J. Arlauskaitė-Jazzu prisipažino, kad jo bijojo. Ir ne be pagrindo: „Visos mane pasiekusios gimdymo istorijos buvo baisios: kažkas plyšta, rėkia, širdis stoja... Galvojau – aš šitos patirties nenoriu. Tuo metu gydytoja ramino, sakė, kad man viskas bus gerai, kaip pagal vadovėlį.“

Ramybės nedavė ir sudėtingi svarstymai, kaip verčiau gimdyti – natūraliais takais ar rinktis cezario operaciją. Galiausia šį sprendimą dainininkė pavedė… pačiam vaikui: „Tada aš pasakiau savo vaikui – tu pats nuspręsk, kaip nori, kad būtų, ir po 10 min. pajutau, kad jis apsivertė. Gydytoja patvirtino, kad kūdikis sėdi ir greičiausiai tokioje padėtyje ir liks iki pat gimdymo, tad buvo nuspręsta daryti cezario operaciją.“

Kadangi buvo numatyta planinė operacija, moteris turėjo galimybę pasirinkti norimą vaiko gimimo datą. Vis tik numatyti planai netikėtai pasikeitė. „Atėjus į apžiūrą gydytoja pamatė, kad mažai vandenų, tad paragino važiuot į ligoninę, kad mane ten stebėtų. Grįžau namo ir paprašiau, kad mama su Donatu man sukrautų daiktus, o pati išsiruošiau... darytis pedikiūro. Man tikriausiai buvo toks šokas, kad šiandien galimai gimdysiu, – prisiminė dainininkė. – Paskui nuvažiavau į ligoninę. Ryte dar kartą patikrino vandenis – jų buvo dar mažiau. Gydytoja sako: tikriausiai suprantate, ką tai reiškia? Atsakiau – kad šiandien gimdysiu? Paklausiau – o kada? Sako, už valandos jau turėsite vaiką. Aišku, aš labai išsigandau, bet viskas įvyko taip gražiai, taip sklandžiai.“

J. Arlauskaitė-Jazzu sakė niekada nepamiršianti akimirkos, kaip pirmą kartą išvydo savo sūnų. Tai, sakė ji, visiškai pakeitė moters gyvenimą. „Kai atnešė ir man ant krūtinės padėjo vaiką, galva apsvaigo. Atrodė, kad visas kosmosas nusileido ant žemės. Tikėjausi, kad jis primins mažą ateiviuką, o jis buvo toks gražus, kaip porcelianinis. Aš visą gyvenimą ieškojau besąlygiškos meilės ir staiga aš ją patyriau. Ta meilė su niekuo nesulyginama.“

Viso interviu su J. Arlauskaite-Jazzu galite pasiklausyti čia:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)