Apsisprendė vesti į darželį

Šiandien tiek Giedrė, tiek jos vaikas yra visiškai sveiki. Liga praėjo lengvai, bet į darbą moteris grįžti dar negali. „Kadangi dirbu gydymo įstaigoje, turiu gauti du iš eilės neigiamus COVID-19 testo rezultatus. Viruso jau neplatinu, bet organizme jis gali laikytis ir mėnesį. Be to, ir darželis dar uždarytas, tad kol kas dirbu nuotoliniu būdu“, – pasakojo moteris.

Giedrė iki gruodžio mėnesio vaiko priežiūrą buvo patikėjusi auklei, bet pasikeitusi situacija privertė ieškoti kitų sprendimų. „Auklė prižiūrėjo du savo vaikučius ir manąjį. Kasdien ryte nuveždavau, o vakare pasiimdavau. Rizika pasigauti virusą buvo tikrai minimali. Bet auklė persikraustė į kitą rajoną, teko suktis iš padėties. Pradėjome svarstyti apie darželį. Vyras tuo metu buvo išvykęs į komandiruotę užsienyje, aš neturėjau galimybės ir dirbti, ir prižiūrėti vaiką, todėl darželis buvo vienintelė išeitis. Labai ilgai galvojau, ar dabar tikrai tam metas, užsikrėtimų nemažėjo, bet ir mintis, kad po mėnesio kas nors pasikeis, atrodė nereali. Dabar matome, kad atvejų nemažėja, todėl nesijaučiu padariusi klaidą, kad nuvedžiau“, – pasakojo kaunietė, pasirinkusi privačią ugdymo įstaigą.

Visą savaitę ji vedė vaiką į darželį, o šeštadienį jam atsirado sloga. „Paskambinau darželio vadovybei, paklausiau, kokia jų politika dėl slogos, man buvo pasakyta, kad jei yra tik sloga, bet vaikas jaučiasi gerai, vesti galima. Be to, jei jis pasijus blogiau, iškart bus pakviesti tėvai, kad vaiką pasiimtų. Kitos savaitės trečiadienį ir aš pajutau pirmuosius simptomus. Vaikas vis dar slogavo. Paskambinau į karštąją liniją ir užsiregistravau testui. Tą pačią dieną gavau laišką iš darželio, kad pas juos užfiksuotas židinys ir visas darželis užsidaro. Nebuvo detalizuota, kas susirgo – vaikai ar darbuotojai, bet, kaip supratau, užsikrėtė ir vieni, ir kiti“, – pasakojo Giedrė.

Vaiko priežiūra dalijasi

Ji gavo teigiamą testo rezultatą. Vaiko net nebetyrė. Abiems liga praėjo pakankamai lengvai – vaikui pasireiškė tik sloga, jai pačiai – silpnumas, svaigulys, peršalimo požymiai. Vyras nesusirgo, nes iš komandiruotės grįžo jau po to, kai šeima pasveiko. „Ar tavo vaikas pasigaus virusą darželyje, ar ne – grynai sėkmės dalykas. Iš kitų mamų girdžiu, kad vieni darželiai visiškai užsidarė, kituose – izoliavosi tik tam tikros grupėse, dar kituose – viskas gerai. Mano aplinkoje daugelis tėvų nenustojo vesti vaikų į ugdymo įstaigas, bet, jei paklausite manęs patarimo, pasakysiu atvirai – jei nutarėte vesti, būkite pasiruošę ligai ir darbui iš namų su sergančiu vaiku“, – sakė Giedrė.

Anot jos, dirbti su mažu vaiku yra labai didelis iššūkis. „Jei leidžia galimybės, reikėtų svarstyti biuletenio pasiėmimą ir nesiblaškyti, nes priešingu atveju nei vaikui, nei mamai nėra gerai. Kita vertus, tai nėra savaitės pandemija, o porą mėnesių taip nepatempsi. Labai svarbu kiekvienai šeimai ieškoti savo modelio. Aš šiek tiek gailiuosi, kad išleidau vaiką į darželį, bet, laimei, nieko kito neužkrėtėme, o ir patys lengvai prasirgome“, – svarstė mama, šiuo metu dirbanti iš namų.

Paklausta, kaip sekasi, moteris teigė, kad viską suderinti pavyksta tik dėl to, kad vyras yra namuose ir vaiko priežiūra dalijasi abu. „Mūsų vaikas nėra miegalius, miega tik 15 min. per pietus, todėl dirbti pavyksta tik, kai esame dviese. Užjaučiu visus vienišus tėvus. Be to, tenka prie darbų prisėsti ir vakare, tenka ir nusileisti savo įsitikinimams bei vaikui leisti ilgiau pasėdėti prie televizoriaus. Žinoma, neleidžia visos dienos prie ekranų, bet kokią valandą ar pusantros būna. Tai gerokai daugiau nei įprastai“, – pasakojo pašnekovė.

Darželis, į kurį moteris vedė savo vaiką, atsidarys tik po Naujųjų metų, tad ji tikisi, kad tuomet galės ir grįžti į daugmaž normalų režimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)