Samantha Best penketą metų gyveno su draugu, bet santykiai iširo ir ji liko viena. Ne šiaip viena gyventi, o rūpintis vaikais, namais ir, žinoma, mokėti mokesčius. Gyvenimas bematant pasunkėjo, juolab kai viskas ėmė brangti. Nepaisant giminaičių geranoriškumo ir buvusiojo pavyzdingai teikiamos paramos, taikytis prie naujų realijų darėsi vis sunkiau. Aukštu pragyvenimo lygiu išsiskiriantis didmiestis, į kurį teko persikelti dėl didesnių įsidarbinimo galimybių, pareikalavo savo: Samanthos pajamos iš pat pradžių tebuvo kone niekinės. Vienatvė, aišku, nepridėjo optimizmo.

Samantha pasijuto prislėgta užgriuvusių sunkumų ir savo neviltį išliejo artimai bičiulei. Pašnekesiai su ja netrukus davė vaisių – jiedvi nusprendė įsikurdinti drauge – auginti abiejų vaikus po vienu stogu. Taigi, 24-erių Samantha iš Niu Plimuto (Naujoji Zelandija) su sūnumi Kaelinu ir geriausia jos draugė – 26-erių Lauren Robinson – su penkiamete dukrele Haidyn nuo šiolei gyvena Oklande – Šiaurės saloje įsikurdinusiame daugiausia gyventojų turinčiame Naujosios Zelandijos mieste.

Prieš ketvertą metų per „Instagram“ susipažinusios moterys į bendrą būstą įsikėlė tiktai pernai, tačiau jau spėjo įsitikinti, kad priimtas sprendimas pasiteisino – kad jiedvi sugeba padėti viena kitai.

„Lauren ir aš – tiesiog neišskiriamos. Į būstą įsikėlėme gegužę, kai drauge nusprendėme apsigyventi Oklande – juk čia be galo daug galimybių susirasti darbą“, – pasakoja Samantha.

„Gyventi drauge su Lauren kur kas lengviau nei vienai. Mudvi dalijamės finansine našta, be to, gelbstime viena kaitai pakaitomis prižiūrėdamos vaikus. Pavyzdžiui, jeigu viena iš mūsų užsiėmusi, kita gali parvežti iš mokyklos abiejų vaikus. Jei vienai nusimato išeiginė, kita sutinka likti namuose ir prižiūrėti abiejų vaikus“, – tęsia Samantha.

„Abidvi puikiai žinome, kad esant būtinybei galėtume nusisamdyti netgi auklę. Puiku, ar ne tiesa? Pati gyvenu su žmogumi, su kuriuo puikiai sutariu, o Kaelinas ir Haidyn – tarytum brolis ir sesuo – jie tiktai taip traktuoja vienas kitą“, – džiaugiasi moteris.

Samantha neslepia, kad išsiskyrimas su vaiko tėvu – penketą metų buvusiu partneriu – sukėlė širdgėlą, tačiau dabar, anot moters, jiedu palaiko sveikus santykius ir rūpinasi, kad sūnui nestigtų abiejų tėvų dėmesio.

Kai susilaukė kūdikio, Samantha teturėjo dvidešimt, taigi, mama ji tapo būdama visai jauna. Kaip tik tada ji svajojo apie teisės studijas, nes jau turėjo darbo praktikos juridinėje firmoje.

„Pastojau, kai man buvo dvidešimt. Tuo metu dirbau vienoje juridinėje kontoroje. Man buvo pasiūlytos aukštesnės pareigos ir net pradėjau studijuoti, tačiau nėštumas pakoregavo dalykus. Sūnaus gimimas man buvo tikra laimė. Jausmais, kurie užplūdo tapus motina, ėmiau dalytis socialiniuose tinkluose. Ilgainiui juose ėmiau leisti marias laiko“, – pasakoja Samantha.


„Viliuosi, kad mano patirtis įkvepianti. Manau, kad ir kitos galėtų susikooperuoti su drauge, jeigu likimas lemtų išsiskirti su vaiko tėvu. Toks modelis vienišoms motinoms – viltinga išeitis“, – įsitikinusi Samantha.

„Kol neapsigyvenome su Lauren, verčiausi ypač sunkiai. Užtikrinti komfortą sau ir savo vaikui nebuvo lengva. Oklande viskas labai brangu, be to, jaučiausi vieniša, todėl apėmė baimė.“

„Sprendimą apsigyventi didmiestyje mano šeima labai palaikė: juk buvo aišku, kad ten daugiau karjeros perspektyvų. Vis dėlto artimiesiems išsiskyrimas tapo per sunkiu išbandymu.“

„Į gimtąjį Niu Plimutą vykstu kas dvi savaites, kad Kaelinas galėtų pasimatyti su tėvu, o aš – su saviškiais.“

„Kai suvokiau, kad Kaelinui teks augti be vyriško palaikymo ir priežiūros, žinoma, nuliūdau. Laimei, dabar viskas atrodo visiškai kitaip, kadangi atsirado Haidyn. Sūnus nustojo būti užsisklendęs – su ja (mergaitė juk vyresnė) jis pasijuto daug laisviau.“

„Kaelinas mėgina elgtis kaip suaugęs – be jokio abejo, kopijuoja Haidyn. Jisai jau važinėja dviračiu – išmoko vien stebėdamas, kaip šitai daro Haidyn. Lygiai taip pat jis mokosi ir stalo etiketo. Jisai lygiuojasi į ją visais aspektais.“

„Taigi, gyvenu su geriausia drauge ir mums be galo linksma. Žiūrime filmus, mėgaujamės maistu... Ar gali būti nuostabiau?“

„Be to, vaikai puikiausiai sutaria. Be abejo, broliški (ar seseriški) jų santykiai – sąlyginiai. Galbūt vėliau dėl to iškils problemų, bet viskas numatyta.“

Matyt, nekeista, kad pastaruoju metu Samantha ir Lauren sulaukia aibės klausimų dėl judviejų santykių pobūdžio – dėl to, kiek jiedvi suartėjo.

Samantha tikrai gali į visus juos atsakyti.

„Nė nedvejodamos apsigyvenkite su geriausia drauge, jei tiktai pasitaikytų tokia proga. Jeigu jus sieja tikra draugystė, pavyks įveikti daug ką. Jei sutariate kuo puikiausiai, kodėl gi neapsigyventi dviese – koks skirtumas, kad ne su vyru. Be visa ko, tai paprasčiausiai apsimoka“, – konstatuoja moteris.

„Žmonės dažniausiai netiki, kad mudvi sieja tik bičiuliškas ryšys. Klaustukų – begalė, bet jie visi nepagrįsti.“

„Beje, kol kas dar nė vienai nekilo noras žvalgytis į šalis. Manau, jei kuri nors susiras širdžiai mielą draugą, jam teks apsigyventi netoliese. Planų išsikeldinti iš bendro būsto kol kas neturime. Dabar mudviejų tikslas – vien taupyti ir sutaupyti tiek, kad pinigų užtektų namui įsigyti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)