Pati mokslininkė apie šias inovatyvias šluostes taip pat daugiausia girdėjusi iš nuomonės formuotojų reklamų, tačiau vis pasitaiko išgirsti atsiliepimų ir iš aplinkos. „Vieni jas giria veiksmingumu ir džiaugiasi atradę alternatyvą tradicinėms agresyvioms cheminėms priemonėms, kiti prasitaria nusivylę, nes šluostės nepatenkina visų lūkesčių ir tam tikrose situacijose neatstoja cheminių priemonių“, – kalba G. Merkininkaitė.
Paprašyta paaiškinti, kaipgi iš tiesų šios šluostės veikia, ji iškart pasako svarbią pastabą: „Nano/mikropluošto šluostės vis dar yra neabejotinai mikrotechnologijų, o ne nanotechnologijų pavyzdys, nes mikrono dydžio pluoštai yra 300–1000 nanometrų pločio. Tam, kad jas būtų galima vadinti nano, jų pluošto matmenys turėtų būti tarp 1–100 nm.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)