„Kai manęs klausia, kada pirmą kartą reikėtų vaiką apkirpti, atsakau, kad amžiaus rekomendacijų nėra, tačiau dažniausiai toks poreikis atsiranda per pirmus vaiko gyvenimo metus. Vaikų kirpykloje verta apsilankyti tada, kai vaikui plaukai pradeda lįsti į akis, kutenti ausytes ar kaklą. Prieš vizitą derėtų plaukus išplauti ir iššukuoti namie, kad galimas plaukų peštelėjimas neišgąsdintų vaiko nuo lankymosi kirpykloje kitą kartą.

Be to, svarbu iš anksto informuoti kirpėją apie vaiko charakterį – tada jis žinos, kaip su vaiku susikalbėti, kad kirpimo metu jis būtų ramus. Be to, rekomenduoju su savimi atsinešti ir mylimą vaiko žaislą – tada mažylis bus užsiėmęs ir kirpyklos aplinka jo negąsdins. Po kirpimo vaiką būtina pagirti, kad gražiai atrodo, tad ir kitą kartą jis nebijos ateiti kirptis“, – „Ellips Lietuva“ atsiųstame pranešime pasakoja profesionali vaikų kirpėja, vaikų kirpyklos „Bambina“ įkūrėja Vaida Galinauskienė.

Dar vienas patarimas iš specialistės lūpų: jeigu vaikas nori auginti ilgus plaukus, būtina nuolat pakirpti jau išsišakojusius plaukų galiukus, kad plauko pažeidimas nekiltų aukštyn ir vėliau netektų nukirpti daugiau plaukų.

Rugsėjo 1-oji ant nosies – kaip pasipuošti?

Kirpėja pastebi, kad, kaip ir suaugusių, vaikų kirpimai priklauso nuo sezono – vasarą populiaresni
plaukų skutinėjimai, trafaretinis plaukų spalvinimas, o mokslo metais vyrauja klasikiniai kirpimai. Paklausta apie naujų mokslo metų vaikų šukuosenų tendencijas, kirpėja patvirtina – klasika niekada neišeina iš mados, tad ilgi plaukai ir šiemet bus populiarūs. Tačiau atsiranda vienas naujas elementas – įvairių ilgių ir formų kirpčiukai, tad tiems, kurie apie juos svajoja, šiemet bus galima šią svajonę įgyvendinti.

Savo pozicijos neužleis ir „bob“ kirpimai, ypač – griežtų formų, taip pat – „shag“, „mulet“ kirpimai, kai trumpesnis viršus kontrastuoja su ilgais plaukais apačioje. Taigi, „drakono“ kirpimas sugrįžta.

„Dabar kitaip nei prieš kelerius metus, daugiau drąsių, nestandartinių vaikų šukuosenų – tiek tėvai, tiek vaikai yra liberalesni, nori išreikšti individualumą. Šios vasaros vaikų „topas“ – trafaretinis plaukų spalvinimas, imituojant tatuiruotę. Iškart tėvelius noriu nuraminti: laikinosioms tatuiruotėms, kurios atliekamos aerografiniu būdu – purškiant, naudojami dažai yra pagaminti iš hipoalerginių medžiagų, todėl nesukelia odos sudirgimų ir alergijų, be to, procedūra ilgai netrunka – tik keletą minučių.

Kita labai populiari naujovė tarp paauglių – „face-frame“ plaukų tonavimas, kai ryškinami plaukai tik aplink veidą arba „split’as“, kai pusė plaukų dažoma viena spalva, o kita paliekama natūrali ar dažoma kita spalva. Nors sakoma, kad grožis reikalauja aukų, savo kirpyklose visada atliekame tik saugų plaukų tonavimą, kai dažų pigmentas į plauką įsigeria dalinai, todėl vaiko plaukai nebalinami ir nežalojami“, – pabrėžia V. Galinauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)