Otfried Preussler, „Raganiukė“

Otfried Preußler (1923–2013) – vokiečių pedagogas ir vienas žymiausių vaikų rašytojas. Jis parašė per trisdešimt knygų, kurios buvo išverstos į daugybę kalbų. Rašytojo kredo: „Gyvenimas ir džiaugsmas – dalykai, kurie suaugusiųjų pasaulyje, deja, ne visada būna greta, tačiau vaikystėje jie turėtų būti sinonimai.“ Todėl jis rūpinosi, kad visos jo knygos vaikams būtų nepaprastai smagios ir vaikams suteiktų daug džiaugsmo. „Raganiukė“ – kaip tik tokia.

Kartą gyveno tokia ragana, ne ragana net, o raganiukė, mat jai buvo tik šimtas dvidešimt septyneri metai, o šitoks amžius raganai – vienas juokas.
Raganiukė buvo nenuorama ir užsispyrusi, nors ir kasdien maždaug po šešias valandas mokėsi burti, ne viskas pavykdavo – vietoj lietaus pasipildavo pasukos, kankorėžiai ir net baltos pelės. Negana to, ji užsitraukė senų raganų nemalonę, kai Valpurgijos naktį ant Bloko kalno pasirodė nekviesta. Dabar per metus turės išpirkti savo kaltę – tapti gera ragana.
Padedama savo kalbančio varno Abrakso, raganiukė nusprendžia mokytis būrimo dar ilgiau, o geriems žmonėms padėti krėsdama šunybes blogiems. Štai kaip puikiai sugalvojo – juk jai krėsti pokštus labai patinka!

Auditorija: nuo 7 m.



Knister, „Ragana Lilė apverčia mokyklą aukštyn kojomis“

Vokiečių rašytojo, pasivadinusio Knisteriu, ir iliustruotojos Birgit Rieger knygos apie raganą Lilę sulaukė milžiniško pasisekimo, knygos išverstos į daugiau nei 30 kalbų, taip pat ir lietuviškai galime skaityti daugybę serijos knygų apie šaunius šios nepaprastos mergaitės nuotykius!

Vos Lilė netikėtai prie savo lovos suranda burtų knygą, mergaitė negali nustygti, kaip knieti paburti. Lyg tyčia, rytoj jos klasėje lankysis inspektorius, jis nori patikrinti, kaip mokytojai sekasi dirbti. Lilei šauna nuostabi mintis – ji pasitelks burtus ir pagelbės savo mokytojai. Tačiau burtų pasekmes dažnai sunku numatyti… Tokios sumaišties klasėje dar nebuvo buvę! Lilės patrakę burtai apverčia aukštyn kojom visą mokyklą!

Auditorija: nuo 7 m.



Jonny Marx, Herojai

Ši knyga supažindina su daugiau nei šimtu tikrų superherojų – tyrinėtojų, sportininkų, žmogaus teisių gynėjų, mokslininkų, menininkų – ir pristato jų stulbinamus pasiekimus. Pradedant bebaimiais ugniagesiais, kurie puola prie milžiniškų liepsnų, ir baigiant patyrusiais gydytojais, kasdien gelbėjančiais gyvybes, – pasaulis yra pilnas nuostabiausių žmonių, kurių atsidavimas, idėjos ir pasiekimai gali įkvėpti mus visus.

Auditorija: nuo 9 m.



Lorena Hickok, „Helenos Keler istorija“

Tai tikra istorija apie septynmetę mergaitę Heleną Keler, gyvenančią tamsoje ir tyloje. Ji nemato, negirdi, nekalba.
Vieną dieną į tą tylos kalėjimą atvyksta jauna moteris, ji pasiryžta atverti tamsaus Helenos pasaulio duris ir tampa jos Mokytoja. Nors pradžia sunki, pasirodo, kad Helena yra nepaprastai smalsus ir protingas vaikas. Ji išmoksta skaityti, rašyti, ir kalbėti ne tik ženklų kalba, bet ir balsu.
Netrukus savo pasiekimais ji nustebins visą pasaulį – įrodys, kad guvus protas, optimizmas ir nuoširdi aplinkinių pagalba gali padėti įveikti net didžiausius gyvenimo iššūkius.
Helena Keler tapo įkvepiančiu drąsos simboliu visam pasauliui. Ji studijavo Harvardo universiteto Radklifo moterų koledže ir tapo pirmuoju nereginčiu ir negirdinčiu žmogumi, įgijusiu bakalauro laipsnį. Vėlesnį savo gyvenimą ji paskyrė padėti regos negalią turintiems žmonėms.

Auditorija: nuo 12 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją