Tinklalapis parents.com pateikia 5 gaires, kurios gali pagelbėti, kai suabejoji savo gebėjimais būti gera mama ar tėčiu.

1. Būk pakankamai geras tėvas

Olandai turi realistišką tėvystės perspektyvą ir supranta, kad jie (ir jų vaikai) toli gražu nėra tobuli. Tai tėvai, kurie gyvena realiame pasaulyje. Tai nereiškia, kad jie nekovoja su kasdiene realybe ir gyvenimo netvarka. Bet kadangi jie atlaidžiau žiūri į savo netobulumus ir trūkumus, jie gali labiau džiaugtis tėvyste.

2. Jūsų vaikas neturi būti geriausias

Amerikiečių praktika tapo lyginti save su kitais tėvais, lyginti savo vaiką su kitais vaikais. Mes suvokiame kitų žmonių ir mūsų vaikų patirtas sėkmes ir nesėkmes kaip tiesioginį savo tėvystės atspindį. Bet leiskite vaikams būti savimi, mokytis iš savo atradimų ir nesėkmių.

3. Pamirškite ištaigingus gimtadienio vakarėlius

Nebandykite įrodyti savo, kaip tėvų, meistriškumo per didelę gimtadienio ekstravaganciją. Pamirškite tobulą tortą ir profesionalų fotografą, klounus, lėlių spektaklius, gyvūnų dresuotojus. Pakabinkite namie pasigamintą girliandą, paklokite pledą ir surenkite iškylą. Dainuokite „Su gimtadieniu“ prie torto su žvakėmis. Pakvieskite tiek vaikų, kiek nori jūsų vaikas, ir nustokite nertis iš kailio.

4. Laimingi tėvai turi laimingus vaikus

Olandai puikiai susidoroja su šia sunkiai pasiekiama gyvenimo ir darbo pusiausvyra. Dirbkite, kai esate biure, tačiau laikykitės įprasto darbo nuo devynių iki penkių režimo ir nepraktikuokite nemokamų viršvalandžių. Niekas jums nepadėkos už tai, kad biure išjungiate šviesą. Mažiau laiko darbe reiškia daugiau laiko praleisti su vaikais ir daugiau laiko sau.

5. Mokykite vaikus būti nepriklausomais ir paslaugiais

Vaikų savarankiškumo mokymas yra labai svarbus, kad jie galėtų tapti savarankiškais jaunais žmonėmis. Tai taip pat palengvina krūvį: jei jums nereikia vežti savo vaikų į mokyklą ir iš jos bei į įvairius jų būrelius, mažiau tikėtina, kad tapsite laiko netekusiu, pervargusiu tėvu. Skirkite jiems amžių atitinkančias pareigas. Palaipsniui suteikite vaikams šiek tiek daugiau laisvės kiekvieną kartą, kai jie puikiai pademonstruoja savo galimybes. Išmokykite juos, kaip saugotis, ir suteikite galimybę įrodyti, kad jie tai gali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)