Stovyklavimas kitaip

Mūsų šeimai, jei bent vienas vasaros savaitgalis nėra praleistas stovyklaujant su palapinėmis, ne vasara! Jei ir jūs neįsivaizduojat vasaros be palapinių, bet galbūt nedrįstate su mažamečiais vaikais stovyklauti ar įprastos palapinės jau pabodę – siūlau puikią alternatyvą. Glamping Club Bučeliškė arba Stovyklavimas kitaip. Didelė, patogi dvigulė lova, balti patalai, esant pageidavimui – lovytė pačiam mažiausiam, lauko gėlės jaukumui, minkšti foteliai patogumui. Pusryčiams šviežiai namuose keptos, dar šiltos spurgos su kvapnia, garuojančia žolelių arbata.

Pramogos Lietuvoje

Turbūt iš karto pagalvojote apie viešbutį? Bet ne, rašau apie palapinę! Ir ne bet kokią! O stovinčią mūsų gražiajam Labanore, tarp ežerų, pušų ir medumi kvepiančių pievų! O jei dar pridėtum šeimininkų svetingumą ir rūpestį – nepamirštamą laiką gamtoje – garantuoju. Subalansuota tiek romantiškam pabuvimui/pabėgimui dviese, tiek poilsiui su vaikais ar norintiems pabūti tik su savimi.

Šeimininkai pasirūpinę viskuo, ko jums gali prireikti stovyklaujant – maisto gaminimo ant laužo įrankiais, valgymo indais, įrankiais bei puodeliais, malkų pundeliu bei laužaviete. Už papildomą mokestį yra valtis, pirtis, kubilas.

Kaina dviem asmenims – 40 eurų už naktį, vaikai iki 5 metų stovyklauja nemokamai.

Basakojų takas

Ar atsimenate, kada paskutinį kartą vaikščiojote basomis? Ne vienu, o net keliais gamtiniais paviršiais? Norėtumėte priimti tokį iššūkį? Tą galite padaryti Basakojų takas Survilų sodyboje Jonavos raj. (praeiti taką gali visi norintys, nereikia apsistoti sodyboje) – tikras išbandymas basoms pėdutėms – keliausite per pjuvenas, kankorėžius, smėlį, medį, akmenis, šieną, medžių žieves, molio vonias, praeisite daugiau nei 10 skirtingų paviršių... takas tęsiasi 2 km. Per pievas, mišką ir pelkę.

Pramogos Lietuvoje

Atrodo, nieko ypatingo, bet pereiti visą taką ,,nesukčiaujant“ – yra reikalų. Mums labai patiko ne tik pasivaikščioti, bet ir gamta pasigrožėti, mėlynėmis pasmaguriauti. Mes tikrai dar sugrįšime tad ir jūs nedvejokit ir keliaukit – man tai turbūt vienas įsimintinesnių potyrių ir viena iš šauniausių vietų Lietuvoje laikui su vaikais. Įveikus maršrutą, basakojai turi kur nusiplauti kojas, tuo pasirūpino tako šeimininkai. Noriu paminėti, kad mūsų šalyje be šio basų kojų tako rasite dar 2 – vieną Anykščiuose, kitą – Biržuose.

Apsilankymas Survilų Basakojų take kainuoja 5 eurus suaugusiam, 4 eurus – vaikui.

Vasaros rogutės

Ar kada esate važiavę rogutėmis vasarą? Ne? Tuomet būtinai tai turite išmėginti šią vasarą, nes tai puiki pramoga įvairaus amžiaus žmonėms, šeimai mėgstančiai aktyviai leisti laisvalaikį. Lietuvoje yra net dvi vietos, kur galite išmėginti šią pramogą! Pirmoji Lietuvoje tokia trasa buvo atidaryta Anykščiuose ant Kalitos kalno. Čia pramogauti galėsite bet kokiu oru, o nusileidimas 500 metrų ilgio linksmaisiais vasaros rogučių kalneliais leis patirti naujas bei netikėtas emocijas!

Pramogos Lietuvoje

Antroji trasa yra ant aukščiausios vietos Vilniuje – Liepkalnio kalno, nuo kurio atsiveria kvapą gniaužianti panorama, tad galėsite ne tik esktremalių pojūčių pasisemti, bet ir gražiais vaizdais pasigerėti. Iš tiesų čia yra net dvi rogučių trasos – viena ramesniems važiuotojams, kita – norintiems kažko daugiau.

Leidžiantis rogutėmis, tiek Anykščiuose, tiek Vilniuje dėl greičio (galima išvystyti iki 40 km/h) ir stabdymo nerimauti nereikia, nes pats reguliuoji savo važiavimo komfortą rogutėse įmontuotos svirties pagalba. Rogutėmis kartu su tėvais vaikais gali važiuoti nuo trejų metų, o patys savarankiškai Anykščiuose tą daryti gali nuo 8 metų, Liepkalnyje – 7 metų.

Kainos: Kalitos vasaros rogutės: vienas nusileidimas suaugusiam 2 eurai, 8-13 metų vaikui – 1,5 euro.

Liepkalnyje atsiskaitoma pas juos įsigytais žetonais, tad kainos šiek tiek skiriasi nuo įsigytų žetonų skaičiaus.