Pateikiame knygų apžvalgą.

Renia Spiegel, Renios dienoraštis

Knygos

Auditorija: Patiks Anos Frank ir tikrų istorijų gerbėjams, kam patiko „Bekraštė stepė“, „Bent kartą“. Renia pradėjo rašyti dienoraštį 1939 m. sausį. Kilus karui, jai buvo penkiolika metų. Kartu su seserimi ji gyveno Peremislyje pas senelius. Ji bando bėgti iš Peremislio, kad išvengtų naktinių bombardavimų, stebi kitų žydų šeimų dingimus, bet galiausiai pati tampa geto sukūrimo liudininke.

Kaip ir Ana Frank, Renia savo dienas įrašė į dienoraštį. Jame vaizduojama Renios kasdienybė okupavus sovietams, vėliau – vokiečiams, jausmai įsimylėjus Zigmuntą, gyvenimas gete. Nepaisant karo tragedijos, ji ir Zigmuntas dalijasi pirmuoju bučiniu likus kelioms valandoms iki nacių įsiveržimo į jų miestą.

Dienoraštis buvo pildomas iki paskutinių gyvenimo dienų, kai praėjus mėnesiui po jos aštuonioliktojo gimtadienio mergina buvo nušauta gestapininkų Peremislio gatvėse. Būtent Zigmuntas rašo paskutinį, širdį draskantį įrašą Renios dienoraštyje.

Juno Dawson, Mėsos turgus (nematomas modelių gyvenimas)

Knygos

Vieną dieną liesos, išstypusios, berniukiško savo kūno nekenčiančios merginos iš Londono gyvenimas, išgirdus klausimą: „Ar esi kada dirbusi modeliu?“, apsiverčia aukštyn kojomis. Tai nutinka, kai atrakcionų parke Janą netikėtai pastebi modelių paieškų skyriaus vadovas.

Netikėdama savo sėkme ir galimybe būti pasauliniu reklamų veidu, mergina pamažu įsisuka į aukštosios mados sūkurį: bendrauja su geidžiamiausiais dizaineriais, mados ikonomis ir žymiausiais modeliais, dalyvauja vakarėliuose, fotografuojasi mados žurnalų viršeliams.

Deja, mados industrijoje po šlove ir blizgesiu slepiasi purvas: melas, konkurencija, grumtynės dėl išlikimo. Kiekviename žingsnyje tykantys pavojingi žmonės, rodos, tik ir laukia progos, kada galės pasinaudoti jauna, šviežia „mėsa“.

Bet kuo aukščiau kyli, tuo skaudžiau krinti. O jei jau krenti, kodėl drauge nepagriebus ir savo skriaudėjo? Taigi Jana ryžtasi kilti į kovą su garsiu fotografu Lukasu Blou, kuris apkartino ne tik jos, bet ir daugybės kitų merginų gyvenimą.

John Green, Dėl mūsų likimo žvaigždės kaltos

Knygos

Šešiolikmetės Heizelės ir septyniolikmečio Ogasto meilės istorija, papasakota pačios Heizelės. Jiedu susipažino sunkiomis ligomis sergančių vaikų Tarpusavio paramos grupėje. Jaunuoliai turi daug svajonių, tačiau liga (o gal žvaigždės) patvarko savaip. Per trumpą kartu jiems skirtą laiką abu ieško ir randa atsakymus į begalę klausimų apie gyvenimą ir mirtį.

Šis pasakojimas – nepertraukiamas juoko pro ašaras pliūpsnis, persmelktas neįtikimai skaidrios ir guodžiančios šviesos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)