„Kurdami šį projektą visų pirma galvojame apie vaiką ir besiformuojantį jo pasaulį. Šioje, sparčiai besikeičiančioje visuomenėje kartu su vaikais stengiamės nepasimesti, tobulėti, mokytis suprasti ir atjausti, suvokti, kad visi esame svarbūs, lygūs ir kiekvienas turime teisę į svajones bei saugų rytojų“, – atsiųstame pranešime sako vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija“ direktorė Elvyra Vidžiūnaitė. Ji džiaugiasi, kad į projektą įsitraukė ne tik vaikai, bet ir visas būrys savanorių. Jie kartu kūrė įvairius rankdarbius, kuriuos renginio metu už simbolinę auką bus galima įsigyti, o visos surinktos lėšos bus perduotos visuomeninei organizacijai „Gelbėkit vaikus“.

Prie šio jau tradicija tapusio Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Šatrija“ projekto prisijungė sostinės švietimo įstaigos bei žinomi Lietuvos atlikėjai. Renginys šurmuliuos iki pat 23.00 val. Nuo 14.00 val. koncertuos vaikų ir jaunimo meniniai kolektyvai, Goda Savarauskaitė, Kamilė Paunksnytė, veiks švietimo įstaigų kūrybinių darbų mugė, dirbtuvėlės, sporto, žaidimų bei pramogų erdvės. Vakaro koncerte pasirodys „Baltasis Kiras“, Elizabeth Izmelkova, grupė „Begėdžiai“, kitos muzikos grupės ir atlikėjai. Renginys nemokamas ir žada daug pramogų ne tik mažiesiems žiūrovams, bet ir jų tėveliams.

„Per šiuos kiek daugiau nei tris karo Ukrainoje mėnesius įsitikinome, kad lietuviai ne tik nori padėti ukrainiečiams, bet ir randa pačių įvairiausių formų bei būdų tai daryti. Nuo solidžių organizacijų, tarptautinių įmonių iki susibūrusių kaimynų bei bendrų pomėgių vienijamų žmonių. Toks ryžtas be galo žavi ir, svarbiausia, padeda teikiant būtiną paramą pas mus atvykusiems mažiesiems ukrainiečiams. Esame be galo dėkingi visiems pasiryžusiems padėti ir realiai padedantiems“, – sako „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Jau ketvirtąjį kartą vykstanti paramos akcija „Nupiešk man avį“ – tai projektas, kuriame gali mokytis bei mokyti, džiaugtis mažais dalykais, kartu nuveikti nepaprastai svarbius darbus ir juose įprasminti save.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją