Ken Robinson – apie mokyklą ir kūrybiškumą

Klasika. Prieš dvylika metų publikuotas pranešimas yra labai aktualus dabar ir bus turbūt amžinai. Įdomus, įžvalgus ir šmaikštus sero Ken Robinson pranešimas apie tai, kaip mokyklos neugdo vaikų kūrybingumo.

Pranešimą rasite čia.

Rita Pierson – apie ryšį su vaikais

40 metų mokytoja dirbanti Rita Pierson pasakojo apie tai, kaip svarbu užmegzti su vaikais ryšį, ir tvirtina, kad vaikai nesimoko iš žmonių, kurie jiems nepatinka. Tuomet prisiminiau savo vaikystę – ar jūs turėjote autoritetą arba norėjote imti pavyzdį iš to, kuris jums nepatinka? Ne. Taigi stenkitės patikti vaikams.

Pranešimą rasite čia.

Apie netradicinį vaikų darželį Japonijoje

Dauguma mamų išprotėtų, jei reiktų leisti vaikus į tokį darželį. Rėktų apie nesaugumą ir pan., bet galvodami apie darželį Japonijoje, ar tikrai galvojate apie pavojų vaikams? Linksmas ir šiek tiek sarkastiškas pranešimas išmuša iš komforto zonos tėvus, bet kartu leidžia pamatyti, kokios laisvės reikia vaikams.

Pranešimą rasite čia.

Moteris prie kompiuterio

Adora Svitak – apie tai, ko galime išmokti iš vaikų

Ko mes galime išmokti iš vaikų? Daugiau nei galite įsivaizduoti. Jaunoji rašytoja ir tinklaraštininkė Adora Svitak pasakoja apie tai, kad išmokdami iš vaikų neriboti savęs ir tikėti tobulu pasauliu, suaugusieji galėtų nuveikti daug daugiau.

Pranešimą rasite čia.

Naujų žodžių galvojimas

Pranešimas skirtas vaikams, bet nuostabiai tinka ir suaugusiems. Naujų žodžių galvojimas! Erin McKean net pateikia šešis būdus kaip tuos žodžius išsigalvoti. Verta pabandyti. O jei nejauku bandyti vieniems, pabandyti galima su vaikais. Manau, kad jiems labai patiks!

Pranešimą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)