Sužinojęs apie šį faktą Vainius reagavo labai trumpai ir konstruktyviai: „Žiauriai kietai”. Anot jo mamos Kristinos, tai reiškia didžiulį pripažinimą ir suvokimą, kad reikia dar stipriau ir daugiau treniruotis.

Vainių mama atvedė į riedlenčių parką per šeštąjį gimtadienį. Jai pačiai buvo keista, kad toks mažas „spirgius” užsispyręs prašė gimtadieniui riedlentės. Tai – labai kūrybiškas sportas. Riedutininkas pats sugalvoja, kokį triuką mokysis. Tada seka daug bandymų ir kritimų, kol galiausiai triukas yra „įveikiamas” ir įtraukiamas į padaromų sąrašą. Šie iššūkiai Vainiui labai patinka. Tai patvirtina ir jo treneris, ilgametis riedlentininkas bei varžybų nugalėtojas Einius Žiūkas.

Vainius/ Aistės Ridikaitės nuotr.

„Prasidėjus pirmajai riedlenčių pamokai pastebėjau, kad Vainiaus santykis su riedlente yra visai kitoks nei kitų vaikų. To dar nebuvau matęs. Nors tuo metu Vainius dar neturėjo jokių įgūdžių, tačiau iš karto įsibėgėdavo ir drąsiai šokdavo nuo tramplinų, bandydavo atlikti naujokams nebūdingus šuolius. Iš pradžių, žinoma, išsigandau, kad neužsigautų. Tačiau netrukus pastebėjau, kad jis – tarsi „guminis”. Dar nespėja triukas nepavykti, o aš jau matau, kad jis net neplanuoja užsigauti”, – pasakoja treneris.

Vainius/ Aistės Ridikaitės nuotr.

Vainius – kuklus, kalba nedaug ir varžybose tai tampa jo stiprybe. Varžybinė aplinka ir papildomas jaudulys, daugumai kišantis koją, Vainių veikia priešingai. Jis mobilizuojasi, susikaupia ir dažniausiai atlieka savo važiavimą be klaidų. Kuo varžybos svarbesnės – tuo jis geriau važiuoja.

Tai atspindi ir triukai, kuriuos renkasi mokytis Vainius. Turėklai arba kitaip „reilai” – gana pavojinga disciplina, nes kritimai dažniausiai būna labai skaudūs. Vainiui tai – mėgstamiausi triukai. Šiuo metu jis mokosi „Backside 180 (360) Melon Grab” (Apsisukimas 180 (360) laipsnių per nugarą, prilaikant riedlentę ranka) ir „Tuck Knee” (Pašokus, rankos pagalba sportininko kelis ore prispaudžiamas prie riedlentės). Tai pat svajoja apie mega tramplino išbandymą. Tai – gigantiškas 60-100 metrų ilgio ir 15 m. aukščio statinys, kuriame atliekami triukai leidžia sportininkams labai daug laiko praleisti ore. Lietuvoje, deja, tokio tramplino nėra.

Vainius/ Aistės Ridikaitės nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)