Gimus kūdikiui virkštelė nukerpama. Lotoso gimdymo atveju tėvai palieka virkštelę su placenta, kol virkštelė pati nutrūksta. Dalis tėvų netgi nešioja placentą maišelyje ar dubenėlyje, susietą su virkštele. Yra manančių, kad lotoso gimdymas palengvina kūdikio adaptaciją po gimimo šiame pasaulyje, nors yra ir tokių, kurie sako, kad tai kūdikiui kenksminga.

Tatuiruotės ant strijų ir ant rando po cezario pjūvio

Kinų tatuiruočių meistras Shi Hailei strijas ir cezario pjūvio randą paverčia menu ant žmogaus kūno. Šanchajuje gyvenantis tatuiruočių meistras padaro gėlių ir plaštakių tatuiruotes ant motinomis tapusių moterų kūnų, paverčia jų kompleksus menu ir suteikia galimybę pasijusti gražioms.

Gimdymo skausmai vyrams

2015 m. buvo atliktas bandymas – savanoriams vyrams prie pilvo ir nugaros pritaisė elektrodus ir imitavo gimdymo skausmus. Trumpai tariant, buvo daug ašarų ir šauksmų. Tie savanoriai nebuvo vieninteliai. Bėgant metams ši tendencija išpopuliarėjo. Regis, tų, kurie ryžtasi iššūkiui, mąstymas primena paauglių, kurie praryja visą aitriąją papriką. Kita vertus, vyrams suteikiama proga ugdyti empatiją savo besilaukiančioms partnerėms.

Gipsinis nėštumą imituojantis pilvas

Tai gana nauja tendencija. Norinčios moterys gali užsisakyti pilvo nėštumo metu imitaciją iš gipso. Viena kompanija netgi siūlo nufotografuoti kūdikį pilve, kad būtų paprasčiau įsivaizduoti mažylį pilve. Pilvo imitacija – visiškai saugus procesas, dauguma moterų užsisako septinto ar aštunto nėštumo mėnesio pilvo imitacijas.

Orgazmas gimdymo metu

Gimdymas gali būti labai skausmingas – daugeliui moterų netgi leidžiami nuskausminamieji, siekiant palengvinti stiprius gimdymo skausmus. Bet dalis gimdančių moterų patiria kitokius pojūčius – tai vadinama orgazmu gimdymo metu, arba gimdymo ekstaze. 2013 m. tyrimo duomenimis, akušerės teigia, kad apie 0,3 proc. moterų gimdydamos patiria orgazmą. Akušerė Debra Pascali-Bonaro sakė interviu „Live Science“, kad žmonės dažnai skeptiškai žiūri į gimdymo metu patiriamo malonumo idėją, nes daugeliui seksualiniai pojūčiai gimdymo metu atrodo nepriimtini.

Placentos valgymas

Placentos valgymas tampa vis populiaresne tendencija, ypač popkultūroje. Jos šalininkai tikina, kad tai padeda nuo pogimdyvinės depresijos, tačiau tyrimai rodo, kad placentos valgymas (placentofagija) neturi įtakos sveikatai. Kaip rašoma „Aftab“, placentoje yra šiek tiek oksitocino (kartais vadinamo meilės hormonu), bet moterims placentos valgymas praktiškai neturi poveikio, o naujagimius gali susargdinti. Yra duomenų, kad motinos, valgiusios placentos, per pieną perdavė bakterijų kūdikiui.

Nėštumo kostiumai vyrams

Vyrams, kurie nori bent iš dalies patirti, kas yra nėštumas, gaminami nėštumo kostiumai. Japonijos Kanagawos technologijų institute sukurtas kostiumas imituoja nėštumo požymius – padidėjusį svorį, padidėjusias krūtis ir negi kūdikio spyrius. „Mummy Tummy“ kostiumas pripildytas vandens, taip imituojant nėščios moters pilvą, o vandens maišeliai ant krūtinės imituoja krūtis su pienu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)