Anot tyrimų, Japonijoje mažiausias procentas nuo nutukimo ir cukrinio diabeto kenčiančių žmonių, rašoma tinklalapyje mama-likes.ru. Ir tai tėra ledkalnio viršūnė. Taip, mes tikrai turime ko pasimokyti iš šios paslaptingos šalies gyventojų. Ypač kalbant apie savąją ir savo vaikų sveikatą. Štai septyni principai, kurių laikosi Japonijos tėvai, siekiantys užauginti sveikus ir laimingus vaikus.

Ruoškite vaikams naminį maistą

Japonų raciono pagrindą sudaro grūdų produktai, ankštiniai augalai ir jūros gėrybės. Ir net jeigu pas mus jūros gėrybių įvairovės ir gausos nėra, neriebios mėsos, paukštienos ir įvairių žuvų tikrai nestinga.

Japoniškas patarimas: sumažinkite cukraus ir druskos kiekį maiste. Visi būtini maistiniai elementai ir taip yra produktuose. Todėl žmogui visiškai nereikia papildomos druskos.

Svarbi ne produktų kaina, o įvairovė

Žmogui naudingi ne kažkokie elitiniai produktai, o maistas, kuriame gausu maistinių medžiagų. Japonai išmoko paįvairinti savo mitybą ir per savaitę suvalgo apie šimtą įvairių produktų. Daugiausiai tai daržovės, vaisiai, ankštiniai augalai ir grūdai.

Japoniškas patarimas: patiekaluose naudokite trumpagrūdžius ryžius. Ruošiant maistą jie prisisotina vandens, įgauna didesnę apimtį. Todėl sumažėja kalorijų kiekis porcijoje.

Japonų vaikai

Išbandykite naujus patiekalus

Vaikai labiausiai mėgsta sveikatai kenkiančius patiekalus, tokius kaip pica ar ledai. Mažiausiai jiems patinka daržovės. Tačiau jūs galite tai pakoreguoti. Palaipsniui įtraukite į savo mitybą sveikus produktus. Savo pavyzdžiu parodykite, kad tai skanu.

Japoniškas patarimas: svarbiausia – nebūkite įkyrūs ir neverskite vaiko jų valgyti. Geriau sutelkite dėmesį į vaiko smalsumą. Galiausiai jis paims viršų.

Sumažinkite porcijas

Dideles lėkštes pakeiskite mažesnio dydžio indais. Vizualiai porcija atrodys mažesnė, todėl sumažės tikimybė persivalgyti. Japonijos tėvai rekomenduoja leisti vaikams patiems imti maistą, kad jie įprastų valgyti iš nedidelių indų.

Japoniškas patarimas: netaupykite vaisiams ir daržovėms.

Valgykite ir ruoškite maistą visa šeima

Pavyzdys – geriausias auklėjimo metodas. Stenkitės bent kartą per savaitę organizuoti šeimos pietus, per kuriuos valgote naminį maistą. Į maisto gaminimo procesą įtraukite ir vaikus. Tai naudingas įgūdis. Ateityje jis pravers vaikui. Be to, tai maloni šeimos tradicija, kuri sujungia skirtingas kartas.

Japoniškas patarimas: žmogus, kuris moka gaminti maistą ir mėgsta tai daryti, kažin ar atkreips dėmesį į greitą maistą.

Skirkite sportui ne mažiau valandos per dieną

Japonijos moksleiviai kiekvieną dieną į mokyklą ir namo eina pėstute. Bet kokiu oru. Tai neįtikėtinai naudinga. Ėjimas – vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių kardio pratimų būdų, kuris prieinamas daugumai.

Japoniškas patarimas: išmokykite vaikus mokyklą pasiekti ne visuomeniniu transportu, o pėstute. Vakarais eikite su jais pasivaikščioti. Tai nereikalauja papildomų investicijų, pakelia raumenų tonusą, gerina medžiagų apykaitą.

Siekite autoritetingo (demokratinio) auklėjimo

Tai strateginis požiūris į drausmę. Jūs nustatote taisykles, tačiau neignoruojate vaikų klausimų ir poreikių. Tarp tėvų ir vaikų vyksta dialogas, tačiau pagrindiniais lieka vyresnieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)