Bet... Bendravimas su seneliais, kai esi suaugęs, gali būti visai kitoks, ypač kai esi vienas iš tėvų, rašoma tinklalapyje babygaga.com. Problemos kyla, kai seneliai bando elgtis taip, lyg vėl augintų tėvus. Jie peržengia savo ribas ir tai tampa bėda.

Daugelis senelių mėgsta teikti patarimus ir išsakyti savo nuomonę. Nors kartais tai tikrai naudinga, yra atvejų, kai kelia neigiamas emocijas. Dėl tokių pernelyg rūpestingų senelių šeimoje gali kilti konfliktų, tačiau čia yra keletas būdų, kaip nemalonią situaciją suvaldyti.

Štai keletas patarimų, kurie padės nubrėžti ribas:

Nustatykite taisykles

Prieš susilaukdami savo pirmojo vaiko, arba netrukus po to, rimtai pasikalbėkite su seneliais. Leiskite jiems žinoti, kad bet kokie rimti sprendimai ir pagrindinės taisyklės priklauso nuo jūsų. Tai apima vaiko miego laiką, trukmę valgymo įpročius, saldainius, namų darbus ir užklasinius užsiėmimus.

Draugiškai priminkite

Jūs pasakėte močiutei, kada ir kur ji reikalinga, ir ji tai žino. Bet visko nutinka ir ji netyčia vėl įlenda ne į savo daržą. Prieš priimdami bet kokį sprendimą, nusiraminkite. Be abejo, kad ginčytis su visažinančiais seneliais erzina, bet dar kartą ramiai priminkite taisykles ir praneškite, kad esate vienas iš tėvų, kuris prisiima atsakomybę už savo sprendimus.

Paaiškinkite, kad jei jie yra tokie auklėjimo ekspertai, turėtų pasitikėti tuo, kaip užaugino jus ar jūsų sutuoktinį. Leiskite jiems žinoti, kad vertinate jų pagalbą, bet tegu leidžia jums būti mama ar tėčiu.

Jei draugiškas priminimas neveikia, imkitės griežtesnių veiksmų

Seneliai nėra vieni iš tėvų ir jei tą liniją jie peržengs, turėsite rasti būdą, kaip priversti laikytis taisyklių. Riboti laiką su seneliais gali atrodyti griežta, tačiau tai parodys, kad jūsų ketinimai yra rimti.

Ugdykite juos

Močiutė ir senelis gali manyti, kad žino geriausiai, tačiau blogiau nebus, jei informuosite juos apie naujesnius auklėjimo būdus ir atsargumo priemones. Pavyzdžiui, ankstesnės kartos neturėjo rekomendacijų dėl automobilio kėdutės, bet dabar neįsivaizduojame, kaip kitaip vežti vaiką. Jei jūsų mama ar uošviai turi savo nuomonę, bent jau įsitikinkite, kad ji yra saugi.

Ginkite savo tiesą

Jei reikia, padarykite pertrauką. Seneliai yra šeima, bet jums nebūtina jų priiminėti kiekvieną dieną. Jūsų nustatytų taisyklių nesilaikymas iš tikrųjų yra pagarbos stoka, o sužinoti, kad tavo mama ar uošvis tavęs negali gerbti, yra mažų mažiausiai liūdna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)