1. Titulas nesuteikia teisės būti veltėdžiu

Balandžio 23 d. Kate ir Williamas tapo daugiavaikiais. Gimus trečiam vaikui jie neužkrovė visų auklėjimo pareigų auklei. Taip, ji padeda su vaikais, bet tėvai vaikus maitina, maudo ir eina su jais pasivaikščioti.

2. Kitų darbą reikia gerbti

Nuo jaunų dienų karalienės Elžbietos anūkai mokomi gerbti kitų darbą. Ir nesvarbu, ar tas žmogus valdo šalį, ar tvarko namus.

Todėl mažieji sosto paveldėtojai patys prižiūri tvarką savo kambaryje (susitvarko drabužius, susirenka žaislus). Taip jie parodo, kad vertina pastangas visų, kas pluša jų namuose, nuo kambarinės iki savo tėvų.

3. Šeima visuomet prioritetas

Kate ir Williamas nuolat primena paveldėtojams apie šeimos vertybes, tradicijas, pasakoja apie giminės istoriją. Ir nusiveda ant močiutės (princesės Dianos) kapo, kad mažyliai pažintų savo šaknis.

O dar tėvai stengiasi kuo daugiau laiko praleisti su savo vaikais, kartu sportuoja, gamina maistą ir (nepaisydami egzistuojančių tradicijų) vakarieniauja prie vieno stalo.

Kate Middleton su vaikais

4. Teisė reikšti emocijas ir mintis

Anksčiau sosto įpėdiniai buvo formuojami kaip santūrios asmenybės. Dabar viskas pasikeitė, kunigaikštis ir kunigaikštienė stengiasi, kad vystytųsi vaikų emocinis intelektas. Jie įsitikinę, kad įpėdiniai neprivalo slopinti savo jausmų ir norų, bet turi išmokti tinkamai juos išreikšti.

5. Išsilavinimas pirmoje vietoje (po šeimos, be abejo)

Šiuo klausimu karališkoji šeima laikosi tradicijų. Ir kai visame pasaulyje populiarėja laisvas mokymas (pagal vaiko domėjimosi sritis), sosto įpėdiniai įgyja klasikinį išsilavinimą. Be abejo, pagal savo amžių. O dar karališkojoje šeimoje visi mėgsta skaityti knygas ir lankytis parodose ir muziejuose.

6. Sportas ir dar kartą sportas

Kate ir Williamas garsėja kaip aktyvių sporto šakų mylėtojai. Jie žaidžia golfą, žolės riedulį, jodinėja žirgais, slidinėja kalnuose, irkluoja. Ir be abejo, visada su savimi ima įpėdinius, rodydami jiems pavyzdį. Tėvai įsitikinę, kad artimoje ateityje jų vaikai taip pat išsigrynins mėgstamą sporto rūšį.

7. Etiketo viešumoje privalo laikytis visi

Nepriklausomai nuo amžiaus vaikai privalo elgtis pagal karališką etiketą, jokių kaprizų ir isterijų. O už neklusnumą taikoma griežta bausmė – jie išsiunčiami namo.

8. Būti vaiku galima tik namuose

Taip, viešose vietose sosto įpėdiniai privalo elgtis pagal etiketą, bet namuose galima ir atsipalaiduoti.

Princas Williamas ir Kate Middleton su vaikais

9. Jokių fizinių bausmių

Kad ir kaip netinkamai elgtųsi George‘as ir Charlotte, tėvai niekada prieš juos nekelia rankos. Fizinių bausmių karališkuosiuose namuose nėra. Tam, kad vaikai žinotų ribas, Kate ir Williamas sugalvojo veiksmingus būdus. Vienas iš jų – dėmesio perkėlimas.

10. Jokių išmaniųjų prietaisų

Taip, vaikai karališkojoje šeimoje auga be išmaniųjų įrenginių. Ką jie veikia laisvalaikiu? Žaidžia lauke, laksto per balas, važinėjasi dviračiu ir žaidžia su žaislais. Iš esmės, išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius jiems pakeičia kamuolys, šokdynė ir kiti judrių žaidimų atributai.

11. „Taip“ animaciniams filmams

Išmanieji įrenginiai uždrausti, bet televizorius į jų sąrašą neįtrauktas. Vaikams leidžiama žiūrėti mėgstamiausius animacinius filmus, bet ne visą dieną, o tam tikrą laiką.

12. Kuklumas ir taupumas

George‘as ir Charlotte nevilki madingiausių drabužių. Juos dažnai galima pamatyti apsirengusius savo tėvų ir giminaičių vaikystės drabužiais. Karališkojoje šeimoje niekas nesigėdija perleistų drabužių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)