Virtualiai iš savo namų Kalifornijoje kalbėjęs Harry sakė supratęs, kad nėra prasmės ruošti vaiko pasauliui, kuris jam užaugus jau bus sugriautas. Jis pridūrė, kad šis suvokimas paskatino jį prisidėti prie gamtos išsaugojimo kampanijų ir įsilieti į kovą su klimato kaita ir kitomis aplinkos problemomis.

Harry pažymėjo, kad mes neturime teisės atimti ateities iš naujosios kartos, todėl privalome stengtis, kad pasaulis taptų geresnis, negu mes jį radome. Per devynių minučių pokalbį Harry taip pat sakė, kad buvimas gamtoje padeda užgydyti kai kurias gyvenimo žaizdas, ir pabrėžė dedantis daug pastangų, kad išsaugotų gamtą. Jis pridūrė, kad „WaterBear Network“ vienija ne tik tuos žmones, kurie kalba, bet ir tuos, kurie imasi darbų.

36 metų Didžiosios Britanijos princas dalyvauja įvairiuose gamtos išsaugojimo projektuose skirtingose pasaulio šalyse. Jis yra nevyriausybinės organizacijos „African Parks“ prezidentas ir Raganosių draustinio Botsvanoje globėjas.

Anot „People“, „WaterBear“ yra interaktyvus vaizdo kanalas, mokantis savo žiūrovus, kaip jie gali išsaugoti gamtą ir išgelbėti mūsų planetą. „WaterBear“ generalinė direktorė Ellen Windemuth teigė esanti tikra, kad Harry parama paskatins žiūrovus imtis realių veiksmų saugojant gamtą.

Neseniai pristatydamas kasmetinę ataskaitą „African Parks“ organizacijai, princas Harry teigė, kad po sūnaus gimimo pajuto norą užtikrinti, kad jis sulauks tokios ateities, kokios nusipelnė – ateities, kuri nebuvo pavogta iš jo kartos žmonių, ir ateities, kuri bus kupina galimybių. Jis pridūrė, kad naujai kartai norėtų pasakyti, jog nors ji ir matė artėjančią ekosistemos destrukciją, su ryžtingų asmenų pagalba jie sugebėjo ją išgelbėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)