Civilinės metrikacijos duomenys rodo, kad nuo 2010 metų Lietuvoje Mato vardas suteiktas daugiau kaip 4,6 tūkst. berniukams, o Emilijos vardu pavadinta daugiau kaip 4,1 tūkst. mergaičių.

Pasak Registrų centro, šie du vardai ne tik gerokai aplenkė antroje vietoje pagal populiarumą atsidūrusius Luko ir Gabijos vardus, tačiau, vertinant atskirus metus, tik kelis kartus užleido populiariausio metų vardo pozicijas.

Luko vardas populiariausias buvo 2015-aisiais ir šiais metais, o Emilija pirmąją vietą populiariausių vardų sąraše užleido tik pastaruosius dvejus metus: 2018 metais į lyderes įsiveržė Lėja, o šiemet populiariausio mergaitės vardo titulas atiteko Sofijai.

Populiariausių pastarojo dešimtmečio berniukų vardų dešimtuke taip pat galima rasti Nojaus, Dominyko, Jokūbo, Kajaus, Jono, Emilio, Beno ir Dovydo vardus.

Mergaitėms pastaraisiais metais gausiai buvo suteikiami Austėjos, Kamilės, Ugnės, Viltės, Lėjos,
Gabrielės, Liepos ir Urtės vardai.

Pastarąjį dešimtmetį Lietuvoje kasmet gimsta vidutiniškai maždaug po 30 tūkst. vaikų. Daugiausiai vaikų 2010-2019 metais gimė liepos 12-ąją – šią dieną įregistruota beveik 1,1 tūkst. gimimų. Taip pat daug gimtadienių registruota birželio 27-ąją ir 28-ąją, liepos 5-ąją, 8-ąją, 10-ąją, 24-ąją ir 26-ąją, rugpjūčio 5 ir rugsėjo 20 dienomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)