Pastambėjusias šlaunis bandė paslėpti po rūbais

Trečiojo vaikelio laukdamasi Violeta priaugo 15 kilogramų, iš kurių po gimdymo nukrito tik 6. Likusieji 9, kaip pati sako, pakibo ir net nesiruošė tirpti. Iš pradžių Violeta dėl to nesuko sau galvos. „Buvau paskendusi brandžios ir sąmoningos motinystės euforijoje, sakiau sau, kad pirmąsias 100 dienų tikrai ne dietos man turėtų rūpėti. Bet 100 dienų prabėgo, o svarstyklės atkakliai rodė tą patį: +9 kg. Tada sugalvojau, kad nesirūpinsiu priaugtu svoriu, kol maitinsiu savo berniuką – ankstesniais kartais kilogramai galutinai ištirpo tik nustojus maitinti“, pasakojo moteris. Tačiau šįkart stebuklas neįvyko – atrodė, kad svarstyklės sugedo ir užstrigo ties ta nelemta 75 kilogramų riba.

„Pradėjau pykti pati ant savęs, dariausi irzli, nesijaučiau laiminga, tačiau nedariau nieko, tik sumaniai bandžiau rūbais paslėpti pastambėjusias šlaunis ir dingusį liemenį. Tikriausia ir būčiau taip slėpusis pati nuo savęs, bet viską pakeitė mūsų atostogos“, sakė Violeta.

Atostogauti šeima išsiruošė, kai mažyliui sukako metukai. Saulėtame Egipte aplink šmirinėjo daug tik maudymosi kostiumėliais apsivilkusių moterų. „Žiūrėdama į jas, galvojau, kad vis tik aš, palyginus su daugeliu iš jų, esu visai dar „pusė velnio“. Juokaudama paprašiau vyro parodyti, kurios moters figūra panašiausia į maniškę. Jis bandė švelniai išsisukti, kartojo, kad kitos tokios nuostabios figūros visame paplūdimyje nėra, tačiau vis tik bakstelėjo į pro šalį plaukiančią apvalią damą. Tą akimirką vos nepaspringau saldžiu ir gaivinančiu „Pina colada“. Ne, ne, ne!!! Aš nenoriu atrodyti kaip ji. Nusprendžiau, kad turiu kažką keisti“, pasakojo herojė.

Griežtas mitybos planas

Grįžusi namo ji sudarė griežtą maitinimosi grafiką: 3 valgymai, 2 užkandžiai. Iki minimumo apribojo mėgtą kavą su pienu, vaisius kaip užkandį valgė tik pirmoje dienos pusėje, svečiams atidavė visas turėtas šokoladų atsargas, o kad neišprotėtų be saldumynų, įvedė „dienos motyvaciją“ už teisingą visos dienos valgymą vakare apsidovanodavo vienu šokoladiniu saldainiu. „Nusipirkau gertuvę ir prisiversdavau per dieną išgurkšnoti bent 2 litrus vandens. Riebių patiekalų niekada nemėgau, todėl ypatingai raciono nekeičiau – užteko įvesti valgymo discipliną ir apriboti nuolat vykusį kramsnojimo procesą“, apie mitybos pokyčius pasakojo Violeta.

Sportui moteris laiko neturėjo, tačiau stengėsi daugiau vaikščioti su vaikais gryname ore ir kasdien padaryti bent po 20 atsilenkimų ir 20 atsispaudimų. „Ar buvo lengva? Ne. Kilogramai tirpo lėtai – po 100 gramų per dieną. Tačiau nesijaučiau alkana ir pamažu judėjau tikslo link. Kartais nusižengdavau savo susikurtoms taisyklėms, bet kitą dieną vėl kruopščiai laikydavausi savo lieknėjimo plano. Šiandien džiaugiuosi jau „pamestais“ septyniais kilogramais, gerokai „palaisvėjusiais“ sijonais ir kasdien augančiu pasitikėjimu savimi. Žinau, kad susikūriau man priimtiniausią lieknėjimo būdą ir jis padės jau po mėnesio užlipus ant svarstyklių pamatyti taip trokštamą skaičių 66. Tai mano tikslas ir aš jį pasieksiu“, įsitikinusi moteris.