Kaip rašo moteris, šis paprastas, efektyvus ir lengvai pagaminamas reikalas jos namuose karaliauja jau daugiau nei dešimtmetį. „Niekada nenaudoju kvepiančių skalbinių minkštiklių, bet suteikti malonų aromatą kai kuriems skalbiniams visgi norisi, tiesa? Taigi, kviečiu pasigaminti natūralų skalbinių minkštiklį namuose", – sako Giedrė.

RECEPTAS

50 ml maistinės acto rūgšties (9%)

40 -50 lašelių pasirinkto eterinio aliejaus

1l vandens

Eterinį aliejų sulašinkite į actą, išmaišykite, ir užpilkite vandeniu iš čiaupo. Pagamintą mišinį laikykite sandariai uždarytą. Vienam skalbimui naudokite 50 ml minkštiklio, pilkite jį į tam skirtą skalbyklės skyrelį.

Kokie eteriniai geriausiais atsiskleidžia tokiam mišinyje? Kiek man teko bandyti, efektyviausi kvepia citrinžolių, japoninių laurenių, pipirmėčių ir levandų eteriniai aliejai.

Citrinžolė, pipirmėtė ar japoninis laurenis idealiai tinka kasdieniams drabužiams, avalynei, sportinėms aprangoms ir pan. Levanda – vaikiškiems drabužėliams, rankšluosčiams, patalynei ir kitai namų tekstilei.

Toks skalbinių skalavimo skystis ne tik suteikia malonų aromatą, bet ir papildomai valo jūsų tekstilę. Jei mažyliui naudojate daugkartines sauskelnes, norite išplauti rankšluosčius, patalynę ar daugkartines medžiagines kaukes, kurias dabar privalome nešioti visi, antibakteriniam skalbinių skalavimo skysčiui naudokite arbatmedžių eterinį aliejų, arbatmedžio ir citrinžolės arba arbatmedžio ir pipirmėtės mišinį (lašinkite po 20 lašelių kiekvieno).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)