Jau ne pirmus metus pirmasis mergaičių ir berniukų vardų dešimtukas iš esmės labai nesiskiria, pastebi Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus: „Jame jau keletą metų iš eilės galima rasti tuos pačius vardus. Pavyzdžiui, tarp mergaičių – Ameliją, Emiliją, Lėją ir Liepą, o tarp berniukų – Marką, Jokūbą, Matą ir Luką. Šie vardai vienais metais dešimtuke atsiduria aukštesnėje pozicijoje, kitais gi – nukrenta žemiau.“

Šiais metais į berniukų topą po metų pertraukos sugrįžo Jono vardas, o tarp mergaičių tope turime naujokę Adelę – šio vardo pastaraisiais metais populiariausiųjų dešimtuke nebuvo.

Taigi populiariausi 2021 m. mergaičių vardai: Amelija, Emilija, Liepa, Lėja, Sofija, Gabija, Luknė, Kamilė, Adelė, Patricija.

Berniukų: Markas, Jokūbas, Matas, Dominykas, Benas, Herkus, Nojus, Lukas, Jonas, Kajus.

Įdomu tai, kad patys populiariausi šiųmečiai vardai Amelija ir Markas praėjusiais metais užėmė antrąsias vietas. Lyginant su praėjusių metų duomenimis, galima pastebėti, kad naujausiame sąraše neliko pernai tarp populiariausių buvusių Adomo bei Austėjos vardų.

Primename, kad 2020 m. populiariausi mergaičių vardai buvo: Lėja, Amelija, Emilija, Luknė, Liepa, Sofija, Gabija, Patricija, Kamilė, Austėja. Berniukų: Benas, Markas, Lukas, Matas, Nojus, Jokūbas, Herkus, Kajus, Dominykas, Adomas.

Apžvelgdamas metus M. Samkus pastebi, kad vis populiarėjanti tendencija vaikams skirti dvigubus vardus, kurių vienas gali būti skiriamas artimo giminaičio garbei. „Kai kuriais atvejais vaiko vardą sudaro netgi daugiau nei du vardai, tačiau, tikėtina, kad tai tik oficialiuose dokumentuose, o praktikoje naudojamas tik vienas iš vardų“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)