Visiems suprantama, kad tėvai rytais eikvoja savo brangią energiją, bandydami prižadinti ir ištempti iš lovos savo vaikus. Tačiau ar lygiai taip pat reikėtų elgtis, stengiantis pažadinti savo sutuoktinį?

Deja, tačiau su tokia kasdienybe kiekvieną rytą tekdavo susidurti ir vienai moteriai, kurios vyras nekenčia rytais keltis iš lovos labiau negu dauguma mūsų sudėjus, rašo mirror.co.uk.

Suprantama, kad tai šios poros santykiuose keldavo milžinišką įtampą. Maža to, šiai moteriai nuolat tekdavo būti gyvuoju žadintuvu, nes ji bijojo, kad dėl nuolatinių vėlavimų jos vyras gali prarasti darbą.

„Mano vyras nėra vyturys ir jis nekenčia anksti keltis. Visada nekęsdavo. Taigi man tenka asmeniškai jį žadinti, nes kyla pavojus, kad jis dėl nuolatinių vėlavimų gali netekti darbo“, – socialinio tinklo „Reddit“ forume „Am I The A**hole“ rašė 33 metų moteris.

„Kiekvienas rytas būna kaip didžiausias košmaras. Jis parpia iki 7:30 ir net nebando prabusti. Išjungia žadintuvą, nusviedžia telefoną nuo naktinio staliuko, pakiša galvą po pagalve. Kai bandau jį pažadinti, pradeda ant manęs rėkti: „Dink iš čia, kale, aš noriu dar pamiegoti!“

Ši moteris išbandė įvairiausius būdus, kaip pažadinti savo vyrą: mėgino ant jo šaukti, nutraukti antklodę ir pagalves, išbudinti kutenimu, taip pat aptaškyti jį vandeniu. Nepaisant visų pastangų, jos vyras toliau nuolat vėluodavo į darbą. Be to, kad per vėlai atsikeldavo, jis dar užtrukdavo ieškodamas dingusios kojinės ar laukdamas, kol pasikraus telefono baterija.

Tačiau neseniai ši problema pasisuko netikėtu kampu, kai vyras vakarienei pasikvietė kelis savo bendradarbius ir akivaizdžiai mėgino padaryti jiems įspūdį.

„Jie kalbėjosi apie tai, koks jis yra puikus darbuotojas visose srityse, išskyrus tai, kad nuolat vėluoja į darbą. Jis pagūžčiojo pečiais ir pareiškė, kad tai ne jo kaltė, nes jis keliasi 5:30, pavedžioja šunį, suruošia vaikus į mokyklą, padaro pusryčius, sutvarko virtuvę, supakuoja priešpiečius ir tuomet maždaug 40 minučių bando pažadinti mane“, – pasakojo moteris.

„Likau priblokšta, nes negalėjau patikėti, kad jis kalba apie mus. Jo kolegų veiduose išvydau mane smerkiančius žvilgsnius, nes jie visi pradėjo sakyti, kad jų žmonos taip nesielgia.“

Vienas iš bendradarbių netgi išdrįso jos paklausti, ar ji kada nors padėkojusi savo vyrui už viską, ką jis darantis. Po šio klausimo moteris pratrūko ir pareiškė, kad jos vyro papasakota versija yra visiškai nutolusi nuo realybės.

„Pasakiau jiems, kad jei ne aš, jis apskritai niekada neatsikeltų iš lovos. Būtent aš turiu nuolat jį žadinti, o jis net nemoka tinkamai nusistatyti žadintuvo, nekalbant apie tai, kad sugebėtų savarankiškai atsikelti“, – rašė ji.

„Jo bendradarbiai nutilo, o mano vyras buvo šokiruotas. Paaiškinau, kaip sunkiai kiekvieną rytą man tenka jį žadinti, ir jie pradėjo į jį šnairuoti. Jis atrodė sutrikęs ir susierzinęs, ir kai tik kolegos išėjo, iš karto užsipuolė mane, teigdamas, kad sugrioviau jo reputaciją ir priverčiau jį bendradarbių akivaizdoje pasijusti nejaukiai – vien tam, kad patenkinčiau savo ego.“

Tuomet moteris kreipėsi į „Reddit“ vartotojus, klausdama patarimo, ar jai reikėtų atsiprašyti vyro „už sugadintą vakarienę“.

„Liaukitės jam nuolaidžiavusi. Pasakykite jam, kad daugiau jo nežadinsite. Paklauskite, ar jam reikia pagalbos nustatant žadintuvą. Ir tai viskas. Tegu jis pilnu sakiniu patvirtina, kad aiškiai išgirdo, jog daugiau jo nežadinsite“, – patarė vienas „Reddit“ vartotojas.

„Pasakykite jam, kad daugiau nepadėsite jam ruoštis. Tuomet ignoruokite šią problemą, viską ignoruokite, rūpinkitės tik vaikais ir savo pačios reikalais“, – rašė kitas.

Dar kitas komentavo: „Jūsų vyrui reikia keisti požiūrį. Kaip jis drįsta versti kaltę jums? Laikas jam pačiam kelti savo užpakalį iš lovos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)