1. Šeimos pramogų centras

Jei suplanuotas šeimos atostogas grasina sugadinti nenuspėjami Lietuvos orai, rekomenduojame rinktis daugiau nei 1000 kv. m. pramogų erdvę. Čia tik atvykus vaikus pasitinka parko karalienė žirafa, kuri palydi vaikus į kelionę po tikrą atradimų pasaulį. Šiame didžiuliame pramogų parke rasite gausybę pramogų įvairiausiems vaikučių poreikiams ir norams: nuo rojaus paplūdymių iki slėptuvių ir laipynių; mažesniems patiks žaislų ligoninė ir fėjų dvaras, o patiems mažiausiems net visas atskiras Pyplių skveras. Pavargę nuo įspūdžių atokvėpį galės rasti kine ir ramybės oazėje. Jei vaikai besilinksmindami pritrūks energijos ar jėgų, čia pat rasite kavinę su joje įsikūrusia trolių palėpe ir specialiu meniu vaikams.

Ši vieta pritaikyta tiek vaikučių, tiek tėvelių poreikiams. Apsilankymas čia puiki idėja tėveliams keliaujantiems su aktyviais mažyliais, vaikučių neišdildomi įspūdžiai ir perteklinės energijos iškrova garantuota.

2. Druskininkų vandens parko vaikų erdvė

Pramogos Druskininkuose/Keliaujančios mamos nuotr.

Nesvarbu, koks metų laikas už lango, keliaujant su vaikais baseinai visada yra norų sąrašo viršuje. Druskininkų vandens parke vaikams yra įrengta net dviejų aukštų erdvė, kurioje yra trys nusileidimo kalneliai, veikia vandens kaskados, yra „beždžionių“ tiltas, vandens upė, urvai, baseinas su jūros smėliu ir šeimai pritaikyta pirtis „Karakum“. Tėveliams čia patinka dėl to, kad galima rinktis ar laiką leisti su vaikais, ar užsisakyti vaikų priežiūros paslaugą ir patiems pasimėgauti suaugusiems skirtu SPA.

Svarbu paminėti, kad tiek vanduo, tiek pirtis pritaikyti vaikams. Baseinų su „jūros“ vandeniu druskingumas apie 17 g/l, o garinė pirtis turi specialią programą vaikams su citrusinių vaisių ir egzotiškais kvapais.

3. UNO nuotykių parkas

Pramogos Druskininkuose/Keliaujančios mamos nuotr.

Jei oras puikus, o jūsų mažieji yra nesibaigiantis energijos užtaisas, tai rekomenduojame vieną dieną paskirti karstynių ir laipynių medžiuose parke. Šis parkas tinka įvairiausio amžiaus vaikams, nes pritaikytas pagal jų amžių, poreikius ir sugebėjimus. Šiame parke vaikams įrengtos 4 skirtingos ir nuolat instruktorių prižiūrimos trasos, o patiems mažiausiems pritaikytas batutas. O jei patys norėtumėte prisiminti vaikystę, išmėginti savo drąsą, galite ir patys išbandyti suaugusiems pritaikytas trasas, kol jūsų vaikus visą laiką stebės ir prižiūrės instruktoriai.

Aktyvi veikla, gryno oro ir gamtos apsuptyje paliks ne tik puikius įspūdžius, bet ir iškraus net pačio aktyviausio zuikučio baterijas.

4. Karolio Dineikos sveikatingumo parkas

Pramogos Druskininkuose/Keliaujančios mamos nuotr.

Tai ypatingas šeimos sveikatingumo parkas. Čia procedūroms pasitelkiamas oras, vanduo ir saulė. Mus sužavėjo parko idėja ir natūralumas. Tai tikras gamtos kampelis, svajojantiems ištrūkti iš miesto ir ramiai pavėsinėje paskaityti knygą, pasigrožėti gėlynais, atsipalaiduoti pirtyje, atsigaivinti kaskadinėse maudyklėse ar pasimėgauti saulės voniomis, geriant žolelių arbatą aerojonoterapijos paviljone, pasportuoti ant lauko treniruoklių ar tiesiog pasivaikščioti parko takais. Kol tėveliai mėgausis gamtos prieglobsčiu, mažiesiems lankytojams yra įrengta nemokama žaidimų aikštelė, o paaugliai čia gali pažaisti tinklinį arba stalo tenisą, tad tikrai niekam neteks nuobodžiauti. Ši pramoga puikiai tiks šeimai, norinčiai pabėgti nuo miesto šurmulio ir pabūti su savo šeima ramybės ir gamtos apsuptyje.

5. Illusion rooms

Pramogos Druskininkuose/Keliaujančios mamos nuotr.

Jei norite vaikams parodyti kitokį – stebuklų pasaulį ir patirti kažką neįprasto, rekomenduojame išbandyti neįprastą iliuzijų pasaulį. Pamatykite gyvenimą neveikiant traukos dėsniams „Gravitacijos“ kambaryje, pažiūrėkite į save kitu kampu „Kreivų veidrodžių“ kambaryje, ženkite vos keletą žingsnių į šoną ir pakeiskite savo ūgį „Dydžio iliuzijos“ kambaryje, nusikelkite į beribę erdvę „Galaktikos“ tvirtovėje bei pasipriešinkite gravitacijai „Pasvirusiame“ kambaryje. Juokas, įspūdingos šeimos nuotraukos ir geras laikas garantuoti. O tikrai keistiems pojūčiams išbandykite čia pat esantį Apverstą namą. Jei galvojate, kad tai tik linksma pramoga patiems mažiausiems, galim išduoti mažyte paslaptį – šiame realaus dydžio name, pastatytame ant stogo, suaugusių pojūčiai būna kartais net stipresni nei mažųjų.

7. Ekskursinis traukinukas

Norite ramiai pasigrožėti miestu, bet neklusnios mažos kojytės vis nukrypsta nuo maršruto? Išeitis yra – sėskite į apžvalginį traukinuką ir pasigrožėkite gražiausiomis kurorto vietomis, pro traukinuko langus. Ir mažos kojytės nepavargsta, ir tėveliai turi laiko pasigrožėti kurorto aplinka.

8. A. Česnulio skulptūrų ir poilsio parkas

Pramogos Druskininkuose/Keliaujančios mamos nuotr.

Jei norite tiesiog su vaikais pasivaikščioti gryname ore, tai padaryti galite įspūdingame, vieno geriausių Dzūkijos skulptorių Antano Česnulio parke. Šis parkas įsikūręs vos už 5 kilometrų nuo Druskininkų. Čia išvysite unikalias medines skulptūras, kurias autorius sukūrė savo rankomis. Pamatysite ir malūną, ir Rūpintojėlių sieną, ar kitus tautosakos personažus. Patį parką puošia vaizdingi Ratnyčėlės upelio vingiai. Parkas nuolat papildomas naujais skulptoriaus darbais, todėl kiekvieną kartą atvykę galėsite jį atrasti iš naujo.

9. Dviračiai

Druskininkuose yra įrengta daugiau kaip 60 km dviračių takų, kuriais keliaudami galėsite grožėtis nuostabia kurorto gamta, patirti neįkainojamų įspūdžių bei aplankyti lankomiausias kurorto vietas. Todėl jei planuojate atostogas Druskininkuose, nepamirškite ir šeimos dviračių. Jei dviračiai nebetilpo arba juos pamiršote, ne bėda – juos nesunkiai išsinuomosite vietoje. Druskininkų oras – vienas iš keturių svarbiausių kurorto elementų, kuris prisideda prie Jūsų sveikatos stiprinimo, todėl nepraleiskite šios pramogos.

10. Ecotours elektromobilis

Pramogos Druskininkuose/Keliaujančios mamos nuotr.

Dar viena pramoga su vaikais, kur jūs galite tiesiog sėdėdami džiaugtis kurorto teikiamomis gėrybėmis – turai po miestą elektromobiliu. Šis elektromobilis – nedidelis, kompaktiškas elektra varomas autobusiukas, kuriuo gali važiuoti iki 13 asmenų. Ecotours elektromobilis kursuoja po populiariausias ir gražiausias miesto erdves. Kelionės metu, kol mažieji smalsiai žvalgosi, jūs galite girdėti daug įdomių pasakojimų apie Druskininkus – didžiausią balneologijos kurortą Lietuvoje. Šis nuotykis puikiai tinka šeimoms – vaikučiams neabejotinai patiks pasivažinėjimas atviru elektromobiliu, o tėveliai galės mėgautis ne tik vaizdais bet ir įdomiu pasakojimu.

11. Miško muziejus Girios aidas

Pramogos Druskininkuose/Keliaujančios mamos nuotr.

Dar viena pramoga keliaujant su šeima – Miško muziejus „Girios aidas“. Tai galimybė iš arti supažindinti vaikus su miško gyvūnais, vabzdžiais, paukščiais ir augalais. Muziejuje įrengti interaktyvūs žaidimai ir fone skambantys gamtos garsai vėliau leis jums atpažinti bet kurio paukščio čiulbėjimą. Krašto gamtą pažinti padeda ne tik nuolatinės ekspozicijos ir žaidimai, bet ir papildomai rengiamos medžio drožybos, kalvystės, keramikos, gintaro darbų ir kitos parodos bei muziejaus bibliotekoje esančios knygos.

12. Amatų centras Menų kalvė

Tai universali kūrybinė erdvė, kurioje po vienu stogu atvirose dirbtuvėse susibūrė ir profesionalūs dailininkai, ir tautodailininkai, o visi norintieji iš arti gali pamatyti jų veiklą. Tėveliams patiks amatų centre nuolat eksponuojamos menininkų kūrybos darbų parodos ir galimybė susipažinti su Druskininkų miesto kūrėjais, o kartu su vaikais rekomenduojame išbandyti kūrybines stovyklas, menines akcijas, bei įvairius edukacinius užsiėmimus. Tai ne tik geras laikas, bet galbūt ir naujo hobio atradimas tiek jums, tiek vaikams.

13. Šakočių muziejus

Pramogos Druskininkuose/Keliaujančios mamos nuotr.

Smaližiai ar tiesiog šakočių gerbėjai Druskininkuose turės unikalią galimybę susipažinti su šakočių gamybos ypatumais. Kaip ir iš ko gaminamas šakotis, kokie jų skirtumai ir kitas šakočių paslaptis rasite atvykę į restoraną-kepyklą „Romnesa“ ir aplankę čia pat įrengtą pirmąjį ir vienintelį pasaulyje Šakočių muziejų. Įspūdinga tai, kad tik įžengus į muziejų jus pasitiks analogų neturintis Gineso rekordininkas – net 3,72 metrų aukščio ir 86 kg svorio šakotis. Lankytojai gali ne tik susipažinti su gamybos ypatumais, bet ir patys pamėginti iškepti ir paragauti, ką tik iš krosnies ištraukto šakočio.

14. Edukaciniai užsiėmimai ir edukacijos su Sūrūs vėjai

Planuojate su draugų šeimomis praleisti įsimintinas atostogas Druskininkuose? Edukacinių programų organizatorius „Sūrūs vėjai“ gali padėti turiningai praleisti laiką su Druskininkų krašto ūkininkais, amatininkais, menininkais bei kaimo bendruomenėmis. Šie organizatoriai gali suorgnaizuoti sūrio gamybos, žvakių liejimo, sausainių ar bulvinių bandų kepimo, laikraščių pynimo ir kitas neįprastas ir įdomias edukacijas. Galėsite ragauti, degustuoti, šokti ir žaisti dzūkiškus žaidimus. „Sūrūs vėjai“ siūlo beveik 30 įvairios tematikos pramogų laisvalaikiui ir šventėms, o paruoštos programos skirtos tiek suaugusiems, tiek vaikams.

15. DruFunPark (Snow Arena)

Paskutinis mūsų sąraše, bet ne mažiau svarbus tai žymusis sniego pramogų parkas Snow arena. Ar nebūtų linksma bent pusdieniui, vasaros karštį su vaikais pakeisti į žiemą? Šis žiemos pramogų parkas dekoruotas žiemos bei kalnų fragmentais. Į parką integruoti keli improvizuoti gelbėjimo darbams kalnuose naudojami malūnsparniai ir buldozeris. Žaidimų parkas išsidėstęs keturiuose žaidybiniuose lygmenyse, tai garantuoja, kad mažieji DruFunPark lankytojai atras daugybę skirtingų pramogų bei atrakcionų vienoje vietoje ir tikrai nenuobodžiaus.

Keliaujančios mamos žino viską apie keliones su vaikais! Mus galite rasti: Facebook paskyroje ČIA arba Instagrame ČIA.