Orkaitės valymas – vienas sunkiausių ir nekenčiamiausių buities darbų, todėl nekeista, kad daugelis iš mūsų tiesiog uždarome šio prietaiso duris, tarytum apsimesdami, kad problema neegzistuoja. Žinoma, tol, kol galime, nes vieną gražią dieną problemą tenka spręsti.

Jei esate iš tų, kurie neslėpdami prisipažintų, kad vien pagalvojus apie ilgiausiai trunkantį svilėsių šveitimą darosi negera, turėtumėte suklusti: tuojau bus atskleistas toks valymo triukas, kuris, kaip teigia apie jį prasitarusi moteris, visada pasiteisina – na, tiesiog daro stebuklus.

Glosteryje gyvenanti mažamečius vaikus auginanti moteris, aktyviai įsitraukusi į „TikTok“ ir „Instagram“ naudotojų bendruomenę, paviešino vaizdo įrašą, kuriame demonstruoja, kaip, pasitelkdama nesudėtingą triuką, išvalo orkaitę.

Ką gi ji daro? Jį įdeda į orkaitę dubenyje su vandeniu mirkstančius citrinų griežinėlius, tada įjungia prietaisą, kad dubens turinys įšiltų ir imtų garuoti. Esmė, pasirodo, ta, kad veikiamos garų atšoka ant orkaitės sienelių priskretusios riebios apnašos.

Po kurio laiko šeimininkė dubenį išima ir orkaitę išjungia. Tada karštame citrinų vandenyje pamirko šluostę ir ja išvalo orkaitės vidų. Štai ir įrodymas, kad suodžius ir riebalus pavyksta nubraukti lengvu rankos judesiu, visai nešveičiant ir apsieinant be agresyvių chemikalų.


Turbūt sutiksite, kad viena citrina kainuoja visiškai nebrangiai, todėl turėtumėte pripažinti, kad šitas valymo metodas ne tiktai paprastas, bet ir labai pigus.

Įkelto vaizdo įrašo komentatoriai, kaip visada, pasidalijo į optimistus ir skeptikus. Vieni patvirtino, kad tai puikus sprendimas, priverčiantis tviskėti ne tiktai orkaitę, bet ir mikrobangų krosnelę. Kiti gi prieštaravo: sakė, kad triukas jokiu būdu nepasiteisintų, jei orkaitė būtų nors truputį purvinesnė nei išradingosios mamos.

„Puiku! Aš taip valau mikrobangų krosnelę“, „Geriausia tai, kad neprireikia bjaurių chemikalų“, rašė entuziastai.

„Ta orkaitė nebuvo netgi purvina. Man reiktų tuzino citrinų“, „Jei norite įrodyti, kad triukas veikia, kviečiu atvykti pas mane ir išvalyti mano orkaitę“, – oponavo skeptikai.

Teigiantiems, kad tokio tipo triukais gali kliautis tiktai tie, kurių orkaitės švarios, buvo ryžtingai atkirsta, kad šiaip jau niekas neturėtų laukti, kol orkaitė bus neatplaunamai priskretusi.

„Kodėl gi jūs laukiate, kol orkaitė pasidarys tiesiog baisi? Valyti ją, pavyzdžiui, kas savaitę juk visiškai nesudėtinga?“ – nusistebėjo vienas.

„Gali susidaryti įspūdis, kad čia susirinko purviniausių orkaičių turėtojai. Galbūt pirmiausia išbandykite idėją, o jau tada kalbėkite“, – pasiūlė kitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją