Kaip rašoma tinklalapyje babygaga.com, 13-metės mergaitės mama sunkiai serga. Todėl socialinės tarnybos svarsto, kas prižiūrės paauglę, jos 5 ir 3 metų brolius, o taip pat naujagimį, jei įvyks blogiausias scenarijus. Kad ir kas būtų nuspręsta, ji ne vienintelė paauglė pasaulyje, pastojusi labai anksti. 2010 m. nežinomo vardo berniukas iš Kazanės su savo 10 metų drauge tapo tėvais. Nepaisant šokiruojančio jauno amžiaus, paaugliai kūdikį pasiliko.

Anot medikų, teoriškai žmogus, jaunesnis nei 10 metų, gali pastoti, bet, kaip rašoma „Live Science“, tai dar nereiškia, kad gali sėkmingai išnešioti ir pagimdyti kūdikį. Dėl įvairių priežasčių padidėja mirties rizika tiek mamai, tiek kūdikiui gimdymo metu. Be to, nėštumo metu placenta pasisavina reikalingas motinos maistines medžiagas, kurių tokio amžiaus mergaitei reikia pačios organizmui. Dėl to vaisius gali netinkama vystytis ir augti.

Tinklalapis medium.com pateikia jauniausias mamas pasaulio istorijoje:

Anė – Rusija, 8 metai ir 7 mėnesiai

Ji pagimdė 2000 m. balandžio mėn. Rostove. Spėjama, kad kūdikio tėvas gali būti kaiminystėje gyvenantis 13 metų berniukas.

Hilda Trujillo – Peru, 8 metai ir 7 mėnesiai

Įtariama, kad mergaitę išprievartavo jos 22-ejų metų pusbrolis, kuris gyveno kartu. Praėjus penkeriems mėnesiams po įvykio, Hildos mama sunerimo dėl didelio dukters pilvo ir nuvedė mergaitę pas gydytoją. Šis pareiškė, kad Hilda netrukus bus mama. Ją išprievartavęs pusbrolis iškart buvo areštuotas. Praėjus trim mėnesiams po diagnozės, 1957 m. Gruodžio 2 d. Hilda pagimdė kūdikį, vardu María del Rosario, be jokios anestezijos.

Mum-Zi – Nigerija, 8 metai ir 4 mėnesiai

Įvairiose Afrikos vietose mergaičių branda skaičiuojama nuo tada, kada joms prasideda menstruacijos. Mum-Zi subrendo labai anksti, todėl jai buvo leista prisijungti prie vyresnių moterų. 1884 m. gruodžio mėn. ji pagimdė kūdikį. Jos mama Akkiri taip pat labai anksti tapo mama, o šis įvykis ją dar ir padarė jauniausia močiute – jai buvo vos 17 metų.

Lina Medina – Peru, 5 metai, 7 mėnesiai

Šeima Liną į ligoninę atvežė dėl padidėjusio pilvo ir jie įtarė, kad tai gali būti navikas. Tai išskirtinis atvejis, nes mergaitei menstruacijos prasidėjo labai anksti, kai jai buvo vos 8 mėnesiai. Lina pagimdė Cezario pjūvio pagalba sveiką berniuką, vardu Gerardo Medina, 1939 m. gegužės 14 d. Jos tėvai susitarė, kad Lina ir Gerardo bus vadinami sese ir broliu, tačiau berniukas, būdamas 10 metų, sužinojo, kad Lina yra jo tikroji motina. Įtariama, kad jos tėvas ją išprievartavo, tačiau dėl įrodymų trūkumo kaltinimai atmesti. Lina gyveno normalų gyvenimą, baigė mokyklą ir dirbo sekretore, tačiau jos sūnus Gerardo mirė 40 metų dėl kaulų čiulpų ligos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)